Ξέρεις να κινείσαι στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ με τις σοκολάτες σαν αίλουρος και ανάμεσα σε προσφορές και φανταχτερές συσκευασίες να επιλέγεις τις πιο ποιοτικές και νόστιμες σοκολάτες. Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι εξπέρ στο είδος, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζεις για το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων; Τις ευεργετικές του ιδιότητες πολύ πιθανόν ναι, τα παρακάτω fun facts λογικά όχι.

1. Η λευκή σοκολάτα στην ουσία δεν είναι σοκολάτα
Πώς γίνεται αυτό; Δεν περιέχει καθόλου σκόνη κακάο, παρά μόνο το βούτυρο αυτού. Άλλα συστατικά της είναι η ζάχαρη, το γάλα, η λεκιθίνη και η βανίλια.

2. Παλαιότερα οι καρποί του κακάο χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα
Πολλοί αρχαιολόγοι έχουν υποστηρίξει ότι οι αρχαίοι κάτοικοι του Μεξικού, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ξεκίνησαν να καλλιεργούν κακαόδεντρα το 1900 πΧ. Λέγεται μάλιστα ότι ο πολύτιμος καρπός τους χρησιμοποιήθηκε ως νόμισμα στην κοινωνία των Αζτέκων. Τον αντάλλαζαν για αντικείμενα πολυτελείας, αλλά και για τρόφιμα και ρούχα.

3. Το περισσότερο κακάο καλλιεργείται στην Αφρική
Μπορεί να έχει τις ρίζες του στην Κεντρική Αμερική, ωστόσο σήμερα το περισσότερο κακάο (σχεδόν το 70% της παγκόσμιας προσφοράς) προέρχεται από την Αφρική. Η Ακτή του Ελεφαντοστού είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, αφού παρέχει περίπου το 30% του παγκόσμιου κακάο.

Για να διαβάσεις τη συνέχεια του άρθρου μπες στο Olivemagazine.gr

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below