Ένα καινούργιο Coco από τη Chanel

Ένα καινούργιο Coco από τη Chanel

Το νέο Coco δίνει άρωμα στο μαύρο χρώμα.
12 Σεπτεμβρίου 2012 Σκαλκώτου Ελένη
Chanel Coco Noir.
1
2
3
"Η γέννηση ενός αρώματος αποτελεί μια πράξη καθαρής δημιουργίας και μοναδικής διαίσθησης που δεν μπορεί να εντοπιστεί, παρά μόνο να γίνει αισθητή.
Αυτό που απομένει είναι η καταγωγή. Αυτό το πέρασμα του χρόνου που εισέρχεται στις πλέον απρόσμενες οσφρητικές συνθέσεις στην ιστορία των αρωμάτων και τις καθιστά καταληπτές".

Κάπως έτσι η νέα εσάνς του οίκου αποτελεί το καρπό του αμείλικτου μυστηρίου που δημιουργεί τα σπουδαία αρώματα και τους δίνει νόημα. Άλλωστε όπως πιστεύει και ο αρωματοποιός Jacques Polge «ένα άρωμα, όσο ξεχωριστό κι αν είναι μπορεί να υπάρξει μόνο χάρη στα αρώματα που δημιουργήθηκαν πριν από αυτό».

Το 1984 o οίκος Chanel δημιούργησε το Coco, ένα πλούσιο μείγμα ξύλου, ρετσινιού, λουλουδιών, μπαχαρικών και φρούτων. Ένα μεγαλοπρεπές άρωμα και πηγή αισθησιακής απόλαυσης.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα το 2001 ήρθε το Coco Mademoiselle, μια ανάσα αέρα που φωτίζει αυτή την αφθονία αρωμάτων, όπου το καθετί απλοποιείται και επιταχύνεται σε μία λαμπερή έκρηξη φρούτων και λουλουδιών.

Σήμερα υπάρχει το Coco Noir, ένα σπουδαίο νυχτερινό μπαρόκ άρωμα εμπνευσμένο από την αγαπημένη πόλη της Gabrielle Chanel, την Βενετία. Ένα ακόμα ταξίδι στον απόηχο της Coco που ενστερνίστηκε τη λάμψη του μαύρου και της Βενετίας, ενσωματώνοντάς τα όχι μόνο στις δημιουργίες της, αλλά και στη ζωή της.

Το Coco Noir είναι μια χαρακτηριστική οσφρητική υπογραφή πάθους και σεμνότητας, μυστηρίου και λάμψης της Chanel στην οποία η τόλμη του μπαρόκ και η κλασική κομψότητα γίνονται ένα.