O Freddie Mercury είχε πει κάποτε: «Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ, θα γίνω θρύλος» και 28 χρόνια μετά το θάνατό του αποδεικνύεται πως αυτή ήταν μια μεγάλη αλήθεια.

Στις 22 Νοεμβρίου 1991 ο Freddie Mercury κάλεσε στο σπίτι του τον μάνατζέρ του Jim Beach και του υπαγόρευσε μια δημόσια δήλωση. Την επόμενη ημέρα κυκλοφόρησε και έλεγε τα εξής: «Μετά τις τεράστιες εικασίες από τον Τύπο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι έχω διαγνωστεί με τον ιό HIV».

Δυο ημέρες μετά, ο Freddie Mercury θα φύγει από τη ζωή, έχοντας καταφέρει έστω και πριν το τέλος να αντιμετωπίσει με θαυμαστό θάρρος την συντηρητική και ομοφοβική κοινωνία ανακοινώνοντας πως είναι ασθενής του ιού του Aids.

O frontman των Queen είχε προσπαθήσει μέσα από  τους στίχους του “τραγουδιού της δεκαετίας” όπως το ανακήρρυξε το Guinness να αποκαλύψει ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Αυτή είναι η σπουδαία ιστορία το κομματιού Bohemian Rapsody:

Ο frontman των Queen έγραψε πολλά ιστορικά κομμάτια όπως τα :  “Crazy little thing called love”, “Love of my life”, “Killer Queen” ,“We will rock you”, “I want to brake free”, “Another one bites the dust”, “I want it all”, «A Kind of Magic», «One Year of Love», «Who Wants to Live Forever», «Hammer to Fall», όμως το βαρύ πυροβολικό, ο ύμνος που αποτέλεσε και τον τίτλο της ταινίας που κυκλοφόρησε το 2018 για το συγκρότημα ήταν το Bohemian Rhapsody: το τραγούδι της χιλιετίας σύμφωνα με το ρεκόρ Guinness.

To Βohemian Rhapsody είχε προβληματίσει με τη διάρκειά του τον παραγωγό του group, καθώς έχει διάρκεια 6 λεπτά και το επιχείρημά του ήταν πως τα ραδιόφωνα μέχρι τότε έπαιζαν τραγούδια μέχρι τρία το πολύ λεπτά. Τον διέψευσε και δικαίωσε τους Queen. Δεν διαθέτει κουπλέ, αλλά εισαγωγή, στοιχεία μπαλάντας, οπερικό πέρασμα και φυσικά prograssive – hard rock αποκορύφωση. Μόλις κυκλοφόρησε, αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και έμεινε στην κορυφή των βρετανικών charts για 5 εβδομάδες.

Μετά την κυκλοφορία του single αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία παραμένοντας στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ για εννέα εβδομάδες, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέχρι τον Ιανουάριο του 1976. Εγινε το τρίτο πιο επιτυχημένο single σε πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, κι ένα από τα πιο επιτυχημένα εισπρακτικά single σε όλον τον κόσμο.

Ποιο ήταν όμως το “μυστικό μήνυμα” που θέλησε να περάσει ο Freddie Mercury μέσα από αυτό το κομμάτι; Σύμφωνα με τον στιχουργό Tim Rice, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί με το group στο άλμπουμ «Barcelona» ήταν η πρώτη προσπάθεια του τραγουδιστή να αποκαλύψει την πραγματική σεξουαλική του ταυτότητα. Όπως είπε στην Daily Mail:

«Στον στίχο “Mama, I just killed a man”, έχει σκοτώσει τον παλιό Freddie, την προηγούμενη εικόνα του. Όταν λέει “Put a gun against his head, pulled my trigger, now he`s dead”, σκοτώνει το straight άτομο που ήταν μέχρι τώρα. Έχει καταστρέψει τον άντρα που προσπαθούσε να είναι και τώρα είναι αυτός που βλέπουμε και προσπαθεί να ζήσει με τον νέο Freddie. “I see a little silhouetto of a man” -είναι ακόμα ο ίδιος, στοιχειωμένος από αυτό που έκανε και από αυτό που είναι τώρα», εξηγεί ο Rice και συνεχίζει: «κάθε φορά ακούω αυτό το κομμάτι τον σκέφτομαι να προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του έναν Freddie και να αγκαλιάσει έναν άλλο -ακόμα και μετά από τόσα χρόνια». «Αν πιστεύω πως τα κατάφερε; Πιστεύω πως είχε αρχίσει να τα καταφέρνει αρκετά καλά», λέει στο τέλος.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below