Μάσκες ομορφιάς που επιτέλους κάνουν κάτι

Μάσκες ομορφιάς που επιτέλους κάνουν κάτι

Ενυδατώνουν, αναζωογονούν, χαλαρώνουν. Οι μάσκες ομορφιάς είναι το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα.
10 Οκτωβρίου 2012 Σκαλκώτου Ελένη
Άμεση θρέψη
Turnaround Instant Facial Μasque της Clinique
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Έχoντας φροντίσει να λείπουν όλοι από το σπίτι, έχοντας κλείσει τα τηλέφωνα, έρχεται η ώρα να απλώσουμε στο πρόσωπο τη μάσκα. Καθόμαστε όσο πιο ακίνητες γίνεται για να μη σπάσει το εκμαγείο αλλά συγχρόνως αναρωτιόμαστε: έχει κανένα νόημα όλο αυτό; Για να πάρουμε μια αξιόπιστη απάντηση ρωτήσαμε τη δερματολόγο."Οι μάσκες είναι η ιδανική λύση για να μεγιστοποιήσουμε τη θρέψη και την αναζωογόνηση. Ταυτόχρονα, χάρη στη διαδικασία του pampering, δηλαδή της φροντίδας που προσφέρουμε στον εαυτό μας, είναι τρόπος χαλάρωσης", λέει η Μάργκη Καπελλάρη.

Ενυδατική δράση: Η σημαντικότερη λειτουργία της μάσκας είναι ότι βοηθάει το δέρμα να συγκρατήσει τη δική του υγρασία. "Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της εμποδίζεται η διαδερμική απώλεια του νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εξωτερικές στιβάδες του δέρματος να τραβούν σαν σφουγγάρι νερό", εξηγεί η δερματολόγος. "Το φαινόμενο εντείνεται ανάλογα με τα συστατικά της μάσκας. Έτσι όσο περισσότερο αφήνουμε το προϊόν πάνω στο δέρμα τόσο πιο πολύ ενυδατώνεται. Η βάση τους είναι υδροκολλοειδείς ουσίες με μεγάλο μοριακό βάρος και με φυτική, ζωική ή συνθετική πηγή που λειτουργούν σαν φιλμ".

"Σε αυτήν τη βάση μάσκας μπορούμε να προσθέσουμε συστατικά όπως αμυγδαλέλαιο, αβοκάντο ή μέλι και να την προσαρμόσουμε σε ευαίσθητα, αφυδατωμένα ή με χαλάρωση".