Δύναμη από τη φύση

Δύναμη από τη φύση

Τα πιο δραστικά φυτικά συστατικά επιστρατεύονται από την κοσμητολογία για να περιποιηθούν το δέρμα μας σαν να ήταν ένα σπάνιο λουλούδι.
18 Δεκεμβρίου 2011 Γκασιάμη Δήμητρα
Wine Elixir της Apivita
Aντιρυτιδική και αντιγηραντική κρέμα με κόκκινο κρασί πλούσιο σε πολυφαινόλες γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση και μελισσοκέρι που μειώνει τις ρυτίδες και συσφίγγει. Για ηλικίες των 40.
1
2
3
4
Ψάχνοντας για το τέλειο αντιγηραντικό συστατικό, τα εργαστήρια της κοσμητολογίας κατευθύνθηκαν στη φύση. Οι ουσίες που βοηθούν τα φυτά με την αντιοξειδωτική δράση τους τώρα εφαρμόζονται και στο δέρμα μας. Το Εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης Κορρές, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, μελέτησε τα φυσικά μέσα ενίσχυσης των μηχανισμών άμυνας ενάντια στους παράγοντες γήρανσης. Η έρευνα εστίασε στη μελέτη της δράσης περισσότερων από 50 ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών ουσιών σε κύτταρα - ινοβλάστες. Από τα φυσικά ενεργά συστατικά που εξετάστηκαν, το φλαβονοειδές κερσετίνη έδειξε να επιδρά στην ανανέωση των κυττάρων. Δεν είναι τυχαίο ότι το δέντρο από το οποίο προέρχεται, η βελανιδιά, ζει για περισσότερο από 10 αιώνες. Στην ίδια κατηγορία των θαυματουργών συστατικών από τη φύση ανήκει και το αντιοξειδωτικό ρεζβερατρόλη, η ουσία που χαρίζει στο κόκκινο κρασί μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες: πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών, της παχυσαρκίας και, όπως μάθαμε πρόσφατα, της ακμής. Η πολυφαινόλη αυτή ενεργοποιεί με φυσικό τρόπο το ένζυμο του οργανισμού που είναι υπεύθυνο για τη μακροζωία των κυττάρων. Αυτό σημαίνει πως, καθώς γερνάμε, η ρεζβερατρόλη παίζει το ρόλο του «επιδιορθωτή» που δίνει κυριολεκτικά στο δέρμα μια δεύτερη ευκαιρία για να παρατείνει τη νεότητά του.