Πως να μεγαλώσεις σαν σούπερ-μόντελ

Μερικές γυναίκες γίνονται πιο όμορφες καθώς περνάνε τα χρόνια. Θέλουμε να τους μοιάσουμε.
25 Σεπτεμβρίου 2014 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Οι γυναίκες που ήταν πρότυπα ομορφιάς πριν από δύο δεκαετίες εξακολουθούν να δείχνουν εντυπωσιακές. Μεγαλώνουν με χάρη και αντιμετωπίζουν το χρόνο με θάρρος και ωριμότητα. Το μυστικό τους δεν είναι καμία αισθητική επέμβαση που παραμορφώνει, συγκεκριμένα δεν είναι καν μυστικό. Μάθαμε πως μάχονται το χρόνο και σας μεταφέρουμε τις πληροφορίες.

Κέιτ Μος
Με ένα πρόσωπο που αντέχει ακόμα ύστερα από τόσα ξενύχτια, πάρτι και ναρκωτικά, η Κέιτ Μος δεν μπορεί παρά να κρύβει ένα πολύ σημαντικό μυστικό ομορφιάς: τη ρετινόλη, τη μοναδική ουσία που φτάνει στον πυρήνα των κυττάρων και τους δίνει νέες οδηγίες ώστε να συνθέτουν τις απαραίτητες ποσότητες ελαστικών ινών. Πριν τα 30 η Κέιτ Μος είχε ομολογήσει ότι χρησιμοποιεί τη σειρά με βιταμίνη Α (ρετινόλη) του Νοτιοαφρικανού πλαστικού χειρουργού Ντες Φερνάντεζ. Οι θεραπείες γίνονται με καλλυντικά που περιέχουν ρετινόλη σε υψηλή συγκέντρωση (εφαρμόζονται πάντα με την παρακολούθηση δερματολόγου ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες) και με πίλινγκ στο ιατρείο τα οποία διεγείρουν τη διαδικασία της ανανέωσης.

Γιασμίν Λε Μπον
Σχεδόν 30 χρόνια στις πασαρέλες, ένας γάμος που κρατάει ακόμα, μια καριέρα στη μόδα που συνεχίζεται στα 50. Φαίνεται πως πολλή από την ενέργεια της Γιασμίν Λε Μπον οφείλεται στη γυμναστική. «Έχω κάνει τόσο πολλή ώστε έχω εθιστεί κατά καιρούς! Έκανα Πιλάτες τρεις φορές την εβδομάδα, πολεμικές τέχνες κάθε μέρα και πολλές ώρες αεροβικής στο γυμναστήριο. Τώρα πια έχω προσαρμόσει τους ρυθμούς στην ηλικία μου και πηγαίνω μόνο δύο φορές την εβδομάδα κάνοντας από δέκα λεπτά σε κάθε μηχάνημα. Η καινούργια ανακάλυψή μου είναι το Wing Chun, ένα είδος κουνγκ-φου με χορογραφία, που μοιάζει σαν να έχει βγει από το Kill Bill». Συγχρόνως εφαρμόζει και τεχνικές χαλάρωσης. «Με τον Σάιμον ταξιδεύουμε στο Πάρκο Άσραμ στην Καλιφόρνια, περνάμε τις μέρες με γιόγκα και αναρριχήσεις στο βουνό. Χαλαρώνουμε αληθινά γιατί εκεί μας φροντίζουν και είναι έτσι οργανωμένο το πρόγραμμα ώστε να μη σκεφτόμαστε τίποτα».

Άμπερ Βαλέτα
Με τη δύναμη των έντονων ζυγωματικών, αυτών που αποκτάμε συνήθως με ενέσεις υαλουρονικού οξέος, η 40χρονη Άμπερ Βαλέτα δίνει ανοδική τάση στο πρόσωπό της και διατηρεί φρέσκα τα χαρακτηριστικά της.

Κρίστεν Μακ Μέναμι & Στέλα Τέναντ
Τα οφέλη της ρετινόλης είναι χρήσιμα σε όσες συνεχίζουν την καριέρα τους για δεκαετίες, όπως η 50χρονη Κρίστεν ΜακΜέναμι και η 44χρονη Στέλα Τέναντ.