Πώς θα μεγιστοποιήσουμε τη δράση των ορών

Πώς θα μεγιστοποιήσουμε τη δράση των ορών

Με τις οδηγίες των ειδικών οι καινούργιοι οροί γίνονται ακόμη πιο δραστικοί.
05 Φεβρουαρίου 2015 Σκαλκώτου Ελένη
Αναπλαστικός ορός Cellular Platinum Serum της La Prairie
1
2
3
4
5
6
7

Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα της επιδερμίδας επανορθώνουν τις φθορές της ημέρας. Εκείνες τις ώρες μια πλούσια αντιρυτιδική κρέμα νύχτας ή ένας ενισχυμένος ορός σίγουρα θα πιάσουν τόπο, καθώς η αυξημένη ροή αίματος προς την επιδερμίδα την κάνει πιο δεκτική σε δραστικά συστατικά.

1. Δεδομένου ότι τα ενεργά συστατικά μιας αντιγηραντικής σύνθεσης απορροφώνται καλύτερα όταν η θερμοκρασία της επιδερμίδας είναι ελαφρώς πιο υψηλή, χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό για να ξεπλένουμε το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό ή ζεσταίνουμε το προϊόν με τα δάχτυλά μας προτού το απλώσουμε στην επιδερμίδα. «Όταν πλένουμε το πρόσωπο με χλιαρό αντί για κρύο νερό η θερμοκρασία του δέρματος ελαφρώς αυξάνεται με αποτέλεσμα να διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και οι πόροι του δέρματος σε μια προσπάθεια να μας δροσίσουν», αναφέρει η καθηγήτρια Δερματολογίας Χάιντι Γουόλντορφ. «Μεγαλύτερος χώρος ανάμεσα στα κύτταρα σημαίνει μεγαλύτερη επιφάνεια απορρόφησης, ενισχύοντας έτσι τη διείσδυση του προϊόντος».

2. Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ποτέ ότι όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος θα πρέπει να ακολουθούμε σειρά προτεραιότητας. Αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε περισσότερα από ένα προϊόντα περιποίησης, αρχίζουμε με αυτό που καλύπτει τη μεγαλύτερη ανάγκη και έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά έτσι ώστε αυτά να απορροφηθούν καλύτερα. «Ό, τι απλώνεται πρώτο απορροφάται καλύτερα», αναφέρει η δερματολόγος Τζάνετ Γκραφ. «Για παράδειγμα, όταν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες, τα μαύρα στίγματα ή τα σημάδια από τον ήλιο το προϊόν με το πιο δραστικό συστατικό πρέπει να χρησιμοποιείται πρώτο. Αν χρησιμοποιήσουμε δύο προϊόντα για δύο διαφορετικά προβλήματα θα πρέπει να απλώσουμε το ένα το πρωί και το άλλο το βράδυ». Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε τη μέγιστη δράση και των δύο προϊόντων.

3. Αφού ολοκληρώσουμε τη θεραπεία απλώνουμε τα υπόλοιπα καλλυντικά ανάλογα με τη σειρά υφής, από το πιο λεπτό στο πιο παχύ.