Η γυναίκα πίσω από την επιτυχία της ΚΟΡΡΕΣ

Η γυναίκα πίσω από την επιτυχία της ΚΟΡΡΕΣ

H Λένα Φιλίππου, brand development director της ΚΟΡΡΕΣ, μιλά στο marieclaire.gr για την εταιρία που μας έκανε περήφανους στο εξωτερικό.
10 Μαΐου 2012 Ελένη Παπαϊωάννου
Αντιγηραντική κρέμα νύχτας Κερσετίνη και Βελανιδιά της Korres
1
2
3

Ηταν το πρώτο άτομο που προσελήφθη στην μικρή τότε ελληνική εταιρεία καλλυντικών και η γυναίκα που πρωταγωνίστησε στην εξέλιξη της Korres σε διεθνές brand. Μιας μάρκας που εδώ και 15 χρόνια με βασικές αρχές, το πάθος για την ομορφιά, τον σεβασμό για το περιβάλλον και την αγάπη για τη φύση, μας κάνει εθνικά υπερήφανους. Στο πλαίσιο της πορείας της η Λένα Φιλλίπου, ανέλαβε σημαντικές θέσεις σε στρατηγικούς τομείς - Πωλήσεις, Marketing, Επικοινωνία, Εξαγωγές και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων. Τώρα ηγείται του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων, έχοντας αναλάβει καθήκοντα Brand Development Director. Συνεργαζόμενη στενά με την εξαιρετική ομάδα των 70 ερευνητών του τμήματος R&D, συμμετέχει ενεργά σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης ενός προϊόντος. Πρόσφατο απόκτημα, η σειρά Μαύρη Πεύκη - ένα φυσικό προϊόν για ολική αναδόμηση της ώριμης επιδερμίδας, βασισμένο για άλλη μια φορά σε πρωτοποριακά επιστημονικά ευρήματα και πατενταρισμένα εξειδικευμένα φυσικά συστατικά. H Λένα Φιλίππου μιλά αποκλειστικά στο marieclaire. gr για τις αγαπημένες της συνήθειες και προιόντα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου καλλυντικά;
Για την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου, είμαι πλέον πιστή στην κρέμα ελαφριάς υφής από τη σειρά Κερσετίνη & Βελανιδιά, ενώ επιλέγω την ομώνυμη κρέμα νύχτας για να μεγιστοποιήσω την αντιρυτιδική προστασία και να ενισχύσω την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Πρόκειται πραγματικά για σειρά - σταθμό για την ΚΟΡΡΕΣ βασισμένη σε ανακάλυψη βραβευμένη με ΝΟΜΠΕΛ Χημείας - η πρώτη φυσική αντιρυτιδική & αντιγηραντική σειρά που ξεπέρασε, βάσει κλινικών μελετών, σε απόδοση συνθετικά συστατικά με μακρά παράδοση, όπως η ρετινόλη, αλλά και γνωστές, υψηλού κόστους συμβατικές αντιγηραντικές κρέμες. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το lip butter Κυδώνι, στο κλασικό πλέον βαζάκι, ένα από best - seller της ΚΟΡΡΕΣ.

Ποιο προϊόν της εταιρείας είναι το δικό σου «μωρό», το οποίο πίστεψες και παρά τη δυσπιστία των άλλων πήγε ανέλπιστα καλά;
Όλα τα προϊόντα είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς - σκέψεων και προτάσεων που μοιραζόμαστε και συζητάμε, ώστε να καταλήξουμε σε αυτήν που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού και ταιριάζει στη δική μας φιλοσοφία. Από άποψη δυσκολίας ανάπτυξης, θα ξεχώριζα το Yoghurt Cooling Gel - πρόκειται για μία από τις διεθνείς προϊοντικές καινοτομίες που έχουν 'σημαδέψει' τη 15ετή πορεία μας. Αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε στη σύνθεση βρώσιμο γιαούρτι στην πραγματική του μορφή - για πρώτη φορά - προκειμένου να μεταφέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες και την απαλή υφή του στο τελικό προϊόν. Μία διαδικασία που διήρκεσε 3 χρόνια, λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου συστατικού και της δυσκολίας ανάμειξής του με τα υπόλοιπα δραστικά. Το Yoghurt Cooling Gel παραμένει έως σήμερα best-seller.

Ταξιδεύεις συχνά. Έχεις κάποιο tip ομορφιάς για το αεροπλάνο;
Η περιποίηση ξεκινά πριν την πτήση. Η Κρέμα 24ωρης Ενυδάτωσης Άγριο Τριαντάφυλλο διατηρεί τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας ακόμα και στις πολύωρες πτήσεις. Έχω πάντα μαζί μου τα
μαντιλάκια καθαρισμού με Ρόδι, το αγαπημένο μου lip butter και το Guava Body Butter [ιδανικό για την on board περιποίηση χεριών]. Ζητάω πάντα και ένα tailor-made σκεύασμα του φαρμακείου ΚΟΡΡΕΣ που εξασφαλίζει ότι θα φτάσω στον προορισμό μου αναζωογονημένη. Η Άρνικα βοηθά στο jet - lag, ενώ η Πασιφλόρα και η Βαλεριάνα είναι ό, τι καλύτερο για έναν ήρεμο, χαλαρωτικό ύπνο.

Κάνεις ομοιοπαθητική;
Πιστεύω στη δύναμη των φυσικών συστατικών και της ήπιας προσέγγισης. Κατά τη 'θητεία' μου στο ομοιοπαθητικό φαρμακείο από όπου ξεκίνησε και η ΚΟΡΡΕΣ, ανακάλυψα τις ανεξάντλητες ιδιότητες των φαρμακευτικών βοτάνων μέσα από τα 3.000 σκευάσματα φυσικής κατεύθυνσης του φαρμακείου και 'πείστηκα' για τη θεραπευτική τους δύναμη. Κάνω ομοιοπαθητική και πιστεύω ότι είναι σημαντικό το ότι στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με ιατρούς που έχουν γνώση τόσο της κλασικής όσο και της ομοιοπαθητικής ιατρικής - μόνο συμβατικοί ιατροί επιτρέπεται να χορηγούν συνταγές με ομοιοπαθητικά φάρμακα - και αυτό είναι πράγματι ένας εξαιρετικός συνδυασμός.

Τι περισσότερο θα ήθελες από την εταιρεία στο μέλλον;
Να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και δυναμική τη δημιουργία φυσικών προϊόντων που προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από τη χημεία της φύσης και πρωτίστως μέσα από τον πλούτο των ευεργετικών ελληνικών βοτάνων. Να συνεχίσουμε να είμαστε παράγοντας εξέλιξης στον τομέα των φυσικών καλλυντικών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην έρευνα στα φυσικά συστατικά σε συνδυασμό με τη βιοχημεία του δέρματος. Να συνεχίσουμε να είμαστε χαρούμενοι με αυτό που προσφέρουμε στο κοινό.

Με ποιο κομμάτι της παραγωγής της εταιρείας θα ήθελες να ασχοληθείς, έστω και για μία μέρα;
Η αλήθεια είναι ότι ως η πρώτη υπάλληλος έχω ασχοληθεί με ποικίλες δράσεις της εταιρείας - από τις πωλήσεις και το marketing έως τις εξαγωγές. Παρόλα αυτά η ανάπτυξη προϊόντος παραμένει από τις πιο challenging και δημιουργικές διαδικασίες - από το στάδιο της 'ιδέας' και του λεγόμενου 'zero - base' προϊόντος έως τον ορισμό του 'χαρακτήρα' της σειράς, την αξιολόγηση των εναλλακτικών συνθέσεων, το συντονισμό των tests των δειγμάτων, για να καταλήξουμε στο μοναδικό αίσθημα ικανοποίησης όταν γινόμαστε αποδέκτες του θετικού σχολιασμού όσων μας εμπιστεύονται. Αν έπρεπε να επιλέξω μία άλλη θέση αυτή θα ήταν μάλλον του plant - hunter - του ερευνητή και μελετητή της ελληνικής χλωρίδας, του ανθρώπου που ταξιδεύει για να ανακαλύψει την κρυμμένη δύναμη των ελληνικών βοτάνων, που έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση - την αφετηρία της φιλοσοφίας της ΚΟΡΡΕΣ.