Bikini Ready

Bikini Ready

Μικρές διορθώσεις που προλαβαίνουμε στο "παρά πέντε" της παραλίας.
29 Ιουνίου 2012 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Λιποαναρρόφηση εξπρές
Σκέφτεστε τη λιποαναρρόφηση σαν μία επώδυνη διαδικασία που θα σας καθηλώσει για μέρες στο σπίτι και θα σας υποχρεώσει να φοράτε κορσέ για μήνες; Τότε έχετε παλιά νέα! Η ταλαιπωρία και ο κόπος δεν είναι πλέον λόγος για να αποφεύγεται μία αισθητική επέμβαση που θα σας απαλλάξει από το τοπικό πάχος. «Όταν έχουμε να αφαιρέσουμε μία περιορισμένη ποσότητα λίπους, μέχρι ένα ή δύο λίτρα, τότε εφαρμόζουμε τη λιποαναρρόφηση εξπρές» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Τσεκούρας.
1
2
3
4
Το κατάλληλο μαγιώ μπορεί, είναι η αλήθεια, να κάνει ένα  σώμα να δείχνει καλύτερο. Ενα φαρδύ 50'ς σλιπ να σμιλεύσει τα χαλαρά οπίσθια, ένα σουτιέν με ενίσχυση να ανορθώσει ένα μικρό στήθος. Ωστόσο το αποτέλεσμα εξακολουθεί να απέχει πολύ από αυτό που θα θέλαμε. Υπάρχει  κάτι που μπορούμε να κάνουμε τώρα, παρότι τεμπελιάσαμε όλο τον χειμώνα;


«Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια» λένε συνήθως οι ειδικοί όταν ζητάμε τη βοήθειά τους την τελευταία στιγμή. Οι τεχνικές τους απαιτούν εβδομάδες ή και μήνες για να δείξουν αποτελέσματα. Επιπλέον, μερικές από αυτές, συνοδεύονται από πολύπλοκη ανάρρωση με οιδήματα και μώλωπες που δεν επιτρέπουν άμεση επιστροφή στις κοινωνικές μας υποχρεώσεις. Τι γίνεται όμως τώρα, που εμείς φτιάχνουμε βαλίτσες για διακοπές; Χρειαζόμαστε μία άμεση, ριζική αλλά και επιστημονική λύση.

Φέτος το καλοκαίρι τα νέα είναι ευχάριστα. Οι επεμβάσεις - εξπρές είναι η νέα μόδα στα ιατρεία της Πέμπτης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης. Τα εργαζόμενα κορίτσια φεύγουν την Παρασκευή το μεσημέρι από το γραφείο τους και επιστρέφουν το πρωί της Δευτέρας, εντελώς καινούργιες! Η σύντομη αισθητική τεχνική που έχουν δοκιμάσει στο ενδιάμεσο διάστημα έχει προλάβει να επανασχεδιάσει τη σιλουέτα τους.

Φαίνεται πως οι γυναίκες πλέον καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στις «γρήγορες» λύσεις. Τώρα, λοιπόν, η τάση έρχεται και στη χώρα μας. Οι πλαστικοί χειρουργοί και οι δερματολόγοι εφαρμόζουν προηγμένες μεθόδους που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα. Μέσα σε λίγες μέρες θα φορέσετε το μπικίνι και θα βγείτε στην παραλία με τη σιλουέτα των ονείρων σας. Είστε έτοιμη για μία μεγάλη αλλαγή;

Λιποαναρρόφηση εξπρές
Σκέφτεστε τη λιποαναρρόφηση σαν μία επώδυνη διαδικασία που θα σας καθηλώσει για μέρες στο σπίτι και θα σας υποχρεώσει να φοράτε κορσέ για μήνες; Τότε έχετε παλιά νέα! Η ταλαιπωρία και ο κόπος δεν είναι πλέον λόγος για να αποφεύγεται μία αισθητική επέμβαση που θα σας απαλλάξει από το τοπικό πάχος. «Όταν έχουμε να αφαιρέσουμε μία περιορισμένη ποσότητα λίπους, μέχρι ένα ή δύο λίτρα, τότε εφαρμόζουμε τη λιποαναρρόφηση εξπρές» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Τσεκούρας.

Πότε συστήνεται: Αν το πρόβλημα σας είναι τα δύο ψωμάκια δεξιά κι αριστερά από τους γλουτούς, αν σας ενοχλεί το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην κοιλιά ή αν θέλετε να απομακρύνεται αυτό από τις εσωτερικές πλευρές των γονάτων, τότε η διαδικασία είναι πιο απλή και πιο σύντομη. Ο γιατρός θα κάνει μία μικρή επέμβαση λιποαναρρόφησης, η οποία δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο.

Η τεχνική: Η επέμβαση διεξάγεται σε οργανωμένο χειρουργείο. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί την τεχνική υψηλής εξοίδησης (tumescent) κατά την οποίο εγχύεται ένα αναισθητικό διάλυμα στις περιοχές που θα αναρροφηθούν. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζει τους μώλωπες, μία βέβαιη παρενέργεια της εγχείρισης. «Συγχρόνως, με την τεχνική της λιπογλυπτικής, το δέρμα συσφίγγεται άμεσα» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Τσεκούρας. «Για την αναρρόφηση του λίπους χρησιμοποιούμε λεπτές κάνουλες από διάφορες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να διεγείρονται ταυτόχρονα και οι λειτουργίες του δερματικού ιστού. Μετά την επέμβαση, το δέρμα επανέρχεται γρήγορα χωρίς να 'κρεμάει'».

Σε πόσες μέρες θα είστε έτοιμη: Μετά το χειρουργείο επιστρέφετε σπίτι. Αν είναι Παρασκευή, τη Δευτέρα μπορείτε να πάτε στη δουλειά ή όπου αλλού θέλετε, αρκεί να φοράτε τον ειδικό κορσέ. Ανάλογα με την έκταση της επέμβασης, θα τον χρησιμοποιείτε για μία ή δύο εβδομάδες. Δεκαπέντε μέρες μετά το χειρουργείο, όταν θα έχουν φύγει και οι μώλωπες, είστε έτοιμη για την παραλία.

Τιμή: Περίπου 2.500 ευρώ.

Θεραπεία της κατακράτησης μέσα σε λίγες ώρες
Την περασμένη Κυριακή ήσασταν μία κούκλα. Αυτή την Κυριακή, όμως, θέλετε ν' ανοίξει η γη να σας καταπιεί. Νιώθετε φουσκωμένη σαν ελέφαντας, νομίζετε ότι θα σκάσετε. Τι συμβαίνει; Η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου εξηγεί ότι πολλές φορές το τοπικό οίδημα οφείλεται στη συσσώρευση ανεπιθύμητων υγρών. «Το νερό είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την ενυδάτωση των κυττάρων, αλλά και για τη μεταφορά στα ζωτικά όργανα διαφορών στοιχείων που διαλύονται σε αυτό, όπως οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά. Συγχρόνως, το νερό χρησιμεύει για την απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών από τα κύτταρα και την παροχέτευσή τους προς τις απεκκριτικές οδούς. Για την κυκλοφορία του χρησιμοποιείται το λεμφικό σύστημα, ένα δίκτυο από μικρά αγγεία που απλώνεται σε όλο το σώμα. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, τα λεμφαγγεία δεν καταφέρνουν να απομακρύνουν τη λέμφο και να την παροχετεύσουν στα νεφρά, τότε αυτή παραμένει φυλακισμένη στους ιστούς προκαλώντας οίδημα».

Πότε συστήνεται: Στις περιπτώσεις που το πρόβλημα οφείλεται στην κατακράτηση υγρών, μπορεί κανείς να ακολουθήσει την εξειδικευμένη θεραπεία. Η δερματολόγος μας εξηγεί ότι εγχύει τοπικά ένα διάλυμα που αποτελείται από καφεΐνη, οργανικό πυρίτιο, βιταμίνη Α & Β και τον συσφιγκτικό παράγοντα DMAE. Η καφεΐνη έχει διουρητική δράση ενώ ενεργοποιεί τους λιποδιαλυτές, το οργανικό πυρίτιο διεγείρει τους ινοβλάστες ενώ οι βιταμίνες λειτουργούν αναπλαστικά. Συγχρόνως ο DMAE έτσι ώστε να επανέλθει άμεσα μετά τη συρρίκνωση του περιεχομένου του.

Η τεχνική: Μέχρι πριν λίγο καιρό, η έγχυση γινόταν με τις λεπτές βελόνες της μεσοθεραπείας. Τώρα, η επιστήμη προτείνει μία ειδική συσκευή που μπορεί να κάνει το διάλυμα να διεισδύσει χωρίς ενέσεις. «Το δέρμα διαθέτει διαύλους μέσα από τους οποίους μπορούν να διεισδύουν ορισμένα μόρια μικρού μεγέθους μέσα σε αυτό» εξηγεί η κυρία Λαμπρινοπούλου. «Με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού αλλάζουμε την πολικότητα σε αυτούς τους διαύλους κι έτσι να τους κάνουμε πιο διαβατούς. Έτσι καταφέρνουμε και να διοχετεύσουμε το διάλυμα αλλά και να καθορίσουμε το βάθος στο οποίο θέλουμε να φτάσει».

Σε πόσες μέρες θα είστε έτοιμη: «Ακόμη κι αν έχει κανείς να βγει το βράδυ, η θεραπεία αυτή θα έχει προλάβει να δράσει» υποστηρίζει η δερματολόγος. Καθώς μάλιστα δεν συνοδεύεται ούτε από οιδήματα, ούτε από μώλωπες, μπορείτε να πάτε ακόμη και στην παραλία. «Σε κάθε συνεδρία, μετράμε απώλεια από έναν έως τρεις πόντους, τόσο στην περιφέρει όσο και στην κοιλιά. Για την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων, πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά κάθε επτά μέρες για πέντε εβδομάδες».

Τιμή: Περίπου 150 ευρώ για κάθε επίσκεψη.