Το καινούργιο μυστικό ομορφιάς είναι η βρώμη

Το καινούργιο μυστικό ομορφιάς είναι η βρώμη

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βρώμης λειτουργούν σαν φυσικό καλλυντικό.
26 Ιουλίου 2012 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Η σούπερ τροφή που είναι τόσο σημαντική για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού, μπορεί να κάνει θαύματα και στην ομορφιά.

Τι είναι η βρώμη:
Η βρώμη είναι ένα δημητριακό με μοναδική θρεπτική αξία, πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, που βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής, η οποία είναι γνωστή για τις ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πώς ωφελεί την ομορφιά:
Πέρα από τα ουσιαστικά οφέλη της βρώμης στην υγεία του οργανισμού, επιστημονικές έρευνες πιστοποιούν την ύπαρξη θετικής επίδρασης ακόμα και όσον αφορά την ομορφιά, κυρίως στη βάση της αντιοξειδωτικής της δράσης. Μάλιστα οι πολυφαινόλες της βρώμης (οι αβενανθραμίδες) φαίνεται να κατέχουν τόσο αντιοξειδωτική, όσο και αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση, ενώ σε σύγκριση με τα δημητριακά ολικής άλεσης, η αντιοξειδωτική δυνατότητα της βρώμης υπερτερεί έναντι άλλων, όπως το καλαμπόκι και το σιτάρι.

Αυτό σημαίνει προστασία των κυττάρων από την οξείδωση που προκαλούν οι περιβαλλοντικές επιθέσεις, όπως η μόλυνση της ατμόσφαιρας και η ηλιακή ακτινοβολία. Δηλαδή νεανικό δέρμα για περισσότερα χρόνια, ακόμα κι αν το εκθέτουμε στην ταλαιπωρία του ήλιου.