Η δίαιτα της Κινέζας πριγκίπισσας

Η δίαιτα της Κινέζας πριγκίπισσας

Ένα βιβλίο περιγράφει το ταξίδι μίας φανταστικής πριγκίπισσας προς το ιδανικό βάρος, δηλαδή την αυτογνωσία.
26 Ιουλίου 2012 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Η Κινέζα πριγκίπισσα Μέι Φεν, η μικρότερη από τις 3 θυγατέρες του αυτοκράτορα Χαν Γου Ντι, έχει πρόβλημα με τα κιλά της. Η Μέι Φεν είναι πιο όμορφη από τις αδερφές της, κι αν δεν ήταν το πάχος θα ήταν σίγουρα η ωραιότερη σε όλο τα βασίλειο. Οι γιατροί του παλατιού έχουν προσπαθήσει να τη βοηθήσουν αλλά μάταια.

Για να τη βοηθήσει φτάνει στο παλάτι ο αγαπημένος μαθητής του Τάο Χουνγκ Τσινγκ, γιατρού γνωστού στην επικράτεια για τις ασυνήθιστες θεραπείες του. Εξετάζει την ίριδά της και στη συνέχεια της δίνει ένα διαιτολόγιο βασισμένο στο Γιν και το Γιανγκ των τροφών. Η προσπάθεια αποτυγχάνει και η πριγκίπισσα τρώει πάλι γλυκά.

Ακολουθεί ο μεγάλος Κο Χουνγκ με μια καινούργια δίαιτα βασισμένη στo διαχωρισμό των τροφών σε ψυχρές, θερμές και ουδέτερες. Η πριγκίπισσα Μέι Φεν την ξεκινάει κάνοντας χίλιους όρκους να μη φάει γλυκά. Αλλά χάνει πάλι το έλεγχο.

Η πριγκίπισσα εξακολουθεί να ζητάει βοήθεια. Από βουδιστές μοναχούς μέχρι συνέδρια παχυσαρκίας. Μαθαίνει πολλά: «Κάνε με το σώμα σου μια συμφωνία για να ζήσεις μαζί του πολλά χρόνια: Θα τρως για να ζεις καλύτερα και όχι μόνο για να ικανοποιείς τον ουρανίσκο σου» ή «Να σταματάς να τρως όταν πια δεν πεινάς, κι ας έχει μείνει φαγητό στο πιάτο σου».

Ο Καναδός ψυχοθεραπευτής Άρθουρ Ρόουσαν, με ειδίκευση στη διατροφή, γράφει ένα διασκεδαστικό βιβλίο που δίνει με έναν υπόγειο τρόπο συμβουλές για τη σωστή διατροφή. "Η δίαιτα της Κινέζας πριγκίπισσας" (εκδόσεις Opera) παρακολουθεί όλη την προσπάθεια της Μέι Φεν να φτάσει όχι μόνο στο ιδανικό βάρος αλλά και στην αυτογνωσία.