Επίπεδη κοιλιά με ραδιοσυχνότητες

Επίπεδη κοιλιά με ραδιοσυχνότητες

Καινούργια θεραπεία ιατρικής αισθητικής έχει την απάντηση στο πρόβλημα bikini.
17 Απριλίου 2012 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Φανταστείτε το δέρμα σαν ένα ύφασμα. Όταν τεντώνεται, οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης ταλαιπωρούνται. Ειδικότερα στην περιοχή της κοιλιάς, η καταπόνηση είναι μεγάλη, αφού το δέρμα τεντώνεται και συσπάται με όλες τις κινήσεις του σώματος αλλά και με τις αυξομειώσεις του βάρους.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η απάντηση ήταν το νυστέρι αφού ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την περίσσεια του δέρματος ήταν να το κόψουμε και να το αφαιρέσουμε. Σήμερα οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τις λειτουργίες του δέρματος και έχουν βρει τρόπο να αποκαταστήσουν την καλή υγεία των ινοβλαστών. «Η απάντηση βρίσκεται στις ραδιοσυχνότητες» μας λέει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου.

Η διαδικασία: Η εφαρμογή γίνεται στην διάρκεια μίας απλής επίεσκεψης στο ιατρείο, χωρίς αναισθησία. «Οι ηλεκτρονικοί παλμοί, στη συχνότητα των ραδιοκυμάτων, μεταφέρουν θερμότητα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Σε αυτή τη θερμοκρασία, οι ίνες αντιδρούν άμεσα. Παύουν να είναι χαλαρές και συσφίγγονται. Συγχρόνως, το μηχανικό μασάζ βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή ενώ βοηθάει το λιποκύτταρα να γίνουν πιο ελαστικά».

Τα πλεονεκτήματα:
• Η συσκευή έχει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
• H δράση της έχει αποδειχθεί και σε κλινικές μελέτες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Cosmetic and Laser Therapy («Επιθεώρηση Αισθητικής και Λέιζερ Θεραπείας») δείχνει ότι εννέα στα δέκα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν σημαντική βελτίωση μετά τη θεραπεία. Μάλιστα, τριάντα μέρες μετά την εφαρμογή η βελτίωση έφτασε το 50%, η περίμετρος μειώθηκε ενώ τα αποτελέσματα διήρκεσαν για αρκετούς μήνες.
• Συστήνεται σε όλες τις περιοχές που πάσχουν από χαλάρωση, από τα μπράτσα μέχρι τους μηρούς.

INFO: Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται περίπου οκτώ επαναλήψεις, σε απόσταση μίας ή δύο εβδομάδων μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα συντηρούνται με μία εφαρμογή κάθε μήνα. Κάθε επίσκεψη κοστίζει 100 ευρώ.