Λάδια: η καλύτερη περιποίηση για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

Λάδια: η καλύτερη περιποίηση για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

Τα εκχυλίσματα από τις τροπικές ζούγκλες είναι η καλύτερη θεραπεία για την ηλιοκαμένη επιδερμίδα.
08 Αυγούστου 2012 Γκασιάμη Δήμητρα
Για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά
Nutri Extra Huile Extraordinaire με κανάγκας της Vichy (€16 τα 125 ml)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τους Εραστές του καλοκαιριού στη Σαντορίνη των '80s το μασάζ με λάδι είναι ο πιο σέξι τρόπος για να περιποιηθούμε το σώμα. Τώρα η λιπαρή υφή του γίνεται αληθινό ελιξήριο για όλες τις περιοχές που έχουν ανάγκη από έξτρα περιποίηση, όπως τα μαλλιά και το πρόσωπο. Η βιομηχανία της κοσμητολογίας ανακαλύπτει τη μαγική δύναμη που κρύβεται στα εκχυλίσματα με εξωτική προέλευση και τη στρατεύει στον αγώνα για ενυδάτωση και θρέψη. Ακόμα κι εκεί που μέχρι χτες φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι, δηλαδή στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου και γύρω από τα μάτια, αποδεικνύεται ότι οι μαλακτικές ιδιότητές του έχουν άμεσο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.

H τέλεια απορρόφηση
Τα έλαια αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για να αποθηκευτούν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και Κ. Ενώ οι υπόλοιπες βιταμίνες διαλύονται στο νερό (υδατοδιαλυτές), οι λιποδιαλυτές χρειάζονται το λίπος για να παραμείνουν ενεργές. Αυτό σημαίνει πως τα λάδια περιποίησης είναι ο μοναδικός τρόπος για να μεταφέρουμε στο δέρμα τις συγκεκριμένες βιταμίνες, οι οποίες άλλωστε είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του. Από την άλλη, τα λάδια περιποίησης έχουν μια φυσική ομοιότητα με το λίπος (το σμήγμα) που εκκρίνουν οι πόροι του δέρματος. Κατά συνέπεια το δέρμα είναι πιο πιθανό να αφομοιώσει τις λιπαρές ουσίες που του προσφέρουμε παρά τις άλλες. Με τα λάδια, λοιπόν, μεγιστοποιούμε την απορροφητικότητα των δραστικών συστατικών της φροντίδας.

Η εξωτική ονομασία προέλευσης
Η φιλοσοφία των λαδιών μετράει αιώνες, κυρίως σε λαούς που ανακάλυψαν νωρίς τις θεραπευτικές ιδιότητές τους. Τα πρώτα έλαια χρησιμοποιήθηκαν σε χώρες με παράδοση σε αυτήν τη μορφή περιποίησης και θεραπείας όπως η Βραζιλία, το Μαρόκο και η Ινδία. Επιπλέον, η πλούσια φύση τους τις τροφοδοτεί με σπάνια χλωρίδα η οποία μας χαρίζει λάδια-θησαυρούς: Το λάδι από τους βραζιλιάνικους καρπούς μακαντέμια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Το έλαιο αργκάν από το Μαρόκο είναι γνωστό και ως «ρευστός χρυσός» αφού οι ντόπιοι το εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν τόσο για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας και της δύναμης σε μαλλιά και νύχια.