Να κόψω αφέλειες;

Να κόψω αφέλειες;

Ναι, αλλά πρέπει να βρείτε το κατάλληλο σχήμα για να κολακεύουν το πρόσωπο.
18 Οκτωβρίου 2012 Γκασιάμη Δήμητρα
Felipe Oliveira Baptista
1
2
3
4
5
6
7

Κάθε χρόνο φλερτάρω με τις αφέλεις. Έχω βάλει ακόμη και περούκες για να δω αν μου πηγαίνουν. Ποιες όμως ταιριάζουν αληθινά σε κάθε πρόσωπο και μπορούν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του;

"Οι αφέλειες είναι ένα γεωμετρικό κούρεμα που χρειάζεται προσοχή" εξηγεί ο κομμωτής των σταρ Πιερ Αλεξάντερ. "Στην ουσία είναι ένα τρικ για να δείχνει το πρόσωπο πιο οβάλ και τα έντονα χαρακτηριστικά πιο απαλά".

Στο στρογγυλό πρόσωπο με γεμάτα ζυγωματικά και μικρό πηγούνι ταιριάζουν οι μακριές, πλούσιες αφέλειες με ελαφριά φορά προς το πλάι.
Το πρόσωπο με έντονες γωνίες και πηγούνι καθώς και εκείνο με το μικρό μέτωπο θα δείξει πιο όμορφο με αφέλειες ακριβώς πάνω από τα φρύδια, στρογγυλεμένες που ξεκινούν από αρκετά ψηλά. Επίσης είναι καλό να μην φτάνουν μέχρι τις άκρες του μετώπου αλλά να παραμένουν στο κέντρο.

Στο οβάλ, πλατύ σχήμα προσώπου με έντονα ζυγωματικά ταιριάζουν σχεδόν όλοι οι τύποι αφέλειας γιατί από τη φύση του είναι το πιο ισορροπημένο. Στην περίπτωση που το μέτωπο είναι μεγάλο οι αφέλειες πρέπει να είναι μακριές και ολόισιες.

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς με μικρό πηγούνι θα δείξει πιο συμμετρικό με μακριές αφέλειες. Το μήκος δημιουργεί την ψευδαίσθηση μακρόστενου σχήματος κάτι που στην ουσία χαρίζει ισορροπία.