Μόνιμο χτένισμα

Μόνιμο χτένισμα

Μπορεί το λουκ «μόλις-βγήκα-από-το-κομμωτήριο» να διαρκέσει για μήνες; Και όμως, γίνεται!
21 Μαΐου 2014 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Το κομμωτήριο Daniel Hersheson στο κέντρο του Λονδίνου εφαρμόζει αποκλειστικά τη θεραπεία για μόνιμο χτένισμα. Ο Σαΐντ Σεκρούνι, διευθυντής βαφών, διαβεβαιώνει πως η τεχνική δεν περιέχει καθόλου χημικά παρά μόνο μαλακτικές ουσίες. «Πρόκειται για μία θεραπεία χαλάρωσης των μαλλιών. Είναι ιδανική για σγουρά ή κατεστραμμένα μαλλιά καθώς περιορίζει το φριζάρισμα κατά 50%. Η εντατική θρέψη που εξασφαλίζει βοηθάει τα μαλλιά να μη σπάνε αλλά και να μην είναι υπερβολικά ελαστικά ώστε να χάνουν το στυλ τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά απαλό, λαμπερό λουκ. Με αυτόν τον τρόπο το μόνιμο χτένισμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις μήνες».

Η θεραπεία γίνεται στο κομμωτήριο και ξεκινάει με μία λοσιόν που απλώνεται πάνω σε φρεσκολουσμένα μαλλιά για να χαλαρώσει τις άκρες τους και να θρέψει την ψαλίδα. Το προϊόν αυτό, με δυνατό άρωμα κακάο, δεν ξεπλένεται. Ο τεχνικός το χτενίζει σε τούφες ώστε να διεισδύσει σε όλο το μήκος της τρίχας, από τη ρίζα ως την άκρη. Μετά από πέντε λεπτά έρχεται η στιγμή για το στέγνωμα. Ο Σαΐντ Σεκρούνι φορμάρει τα μαλλιά με το σεσουάρ δίνοντάς τους ένα ανάλαφρο στυλ. Η λάμψη, η οποία οφείλεται στη θρεπτική κρέμα που προηγήθηκε, είναι εκτυφλωτική. Στο τέλος φιξάρει τη θεραπεία με ειδικά προϊόντα ισιώματος που τιθασεύουν όποια άκρη έχει ξεφύγει. «Συνήθως είναι προτιμότερο να κάνουμε ένα κατάλληλο κούρεμα πριν ακόμη εφαρμόσουμε τη θεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι το χτένισμα θα δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακό».

Όταν ολοκληρωθεί το στέγνωμα, η εικόνα στον καθρέφτη είναι εντυπωσιακή: μαλλιά περιποιημένα, λαμπερά, χωρίς ίχνος φριζαρίσματος, με τονισμένες άκρες, όγκο και ωραίους κυματισμούς. Οι επόμενες τρεις μέρες είναι κρίσιμες. Το χτένισμα πρέπει να προστατευθεί από την υγρασία με κάθε τρόπο. Δεν επιτρέπεται να ιδρώσουμε στο γυμναστήριο, να κολυμπήσουμε, να βγούμε στη βροχή, να μαγειρέψουμε και, φυσικά, να λουστούμε. Επίσης δεν τα πιάνουμε με κοκαλάκια, ούτε καν τα τραβάμε πίσω από τα αφτιά. «Αν το κάνετε, θα μείνει ένα μόνιμο τσάκισμα που δεν θα μπορεί να φύγει με κανένα τρόπο» προειδοποιεί ο Σεκρούνι. Η αλήθεια είναι πως απαιτούνται ιδιαίτερα προσεκτικοί χειρισμοί ώστε να τηρηθούν οι οδηγίες αυτές, αλλά το αποτέλεσμα μας επιβραβεύει. Το επόμενο πρωινό τα μαλλιά δείχνουν φρεσκοχτενισμένα, λαμπερά, υπέροχα. Τέσσερις μέρες αργότερα τα λούζουμε για πρώτη φορά. Αρχικά τα στεγνώνουμε συνολικά φυσώντας τα με δυνατό αέρα και στη συνέχεια τα φορμάρουμε όπως συνήθως με τη βούρτσα και το σεσουάρ. Καθώς τελειώνουμε με κάθε τούφα ανακαλύπτουμε πως το στάιλινγκ του κομμωτηρίου ξανασχηματίζεται ως δια μαγείας. Συγχρόνως, αντί να δείχνουν θαμπά και μπερδεμένα, είναι λεία και απαλά, σαν να βγήκαμε μόλις από το κομμωτήριο.

Στις εβδομάδες που ακολουθούν θα λουστούμε πολλές φορές. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι ακριβώς όπως την πρώτη φορά, όμως θα μοιάζει πολύ. Και βέβαια θα δείχνει ομορφότερο από αυτό που πετυχαίναμε μόνες μας στο σπίτι. Εκείνο όμως που μας αρέσει περισσότερο είναι πως τα μαλλιά κυματίζουν πλούσια, υγιή, γεμάτα.

INFO: Το μόνιμο χτένισμα κοστίζει 240 ευρώ και διαρκεί περίπου τρεις μήνες. Εφαρμόζεται στο κομμωτήριο Daniel Hersheson, 45 Conduit Street, Λονδίνο W1, τηλ. : 0044-020-74341747.