Τέλος εποχής για τον Vidal Sassoon

Τέλος εποχής για τον Vidal Sassoon

Ο αγαπημένος κομμωτής των σταρ πέθανε σε ηλικία 84 ετών.
10 Μαΐου 2012 Ειρήνη Μαππά
Πέθανε στο Beverly Hills, στις 9 Μαϊου ο Vidal Sassoon, μετά από «μακρά και δύσκολη μάχη με την λευχαιμία», όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Ο Vidal Sassoon ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε το απλό, γεωμετρικό κούρεμα και απάλλαξε τις γυναίκες από το υπερβολικό styling και τα ρόλει. Επέμεινε στο στιλ wash and go που άφηνε τα μαλλιά ανάλαφρα και τα απελευθέρωνε από την «τυραννία του κομμωτηρίου», όπως έλεγε.


Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1928, από Εβραίους γονείς κι έζησε επτά χρόνια σε ορφανοτροφείο, όταν ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένειά του. Το 1954 άνοιξε στο Λονδίνο το πρώτο του κομμωτήριο και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο. Η καριέρα του απογειώθηκε στη δεκαετία του 1960 όταν επιμελήθηκε το κούρεμα της Μία Φάροου για την ταινία "Το μωρό της Ρόζμαρι" το 1960 και της Γκλέντα Τζάκσον το 1969 για την ταινία "Ευτυχισμένες γυναίκες".


Την δεκαετία του 1980 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όπου άνοιξε αλυσίδα beauty salons και εισήγαγε προϊόντα φροντίδας και θεραπείας για τα μαλλιά. Επίσης εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Τα προϊόντα του έγιναν πολύ δημοφιλή κι έχουν πουλήσει εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο.