Το σωστό κόκκινο κραγιόν για μένα

Το σωστό κόκκινο κραγιόν για μένα

Και όμως, κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει κόκκινο κραγιόν. Αρκεί να βρει την κατάλληλη απόχρωση.
13 Φεβρουαρίου 2012 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Luca Luca
Όταν η επιδερμίδα είναι ροδαλή (ψυχρή), το σωστό κόκκινο είναι αυτό του κερασιού (ψυχρό).
1
2
3
4
5
6
Έχουμε απογοητευτεί πολλές φορές από ένα κόκκινο κραγιόν που το πληρώσαμε ακριβά αλλά δεν μπορέσαμε ποτέ να το φορέσουμε. Έχουμε πειστεί ότι τα φλογερά κόκκινα χείλη "είναι για άλλες". Επειδή όμως είναι μία από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν και επειδή δεν μας αρέσει να παραιτούμαστε, ειδικά όταν πρόκειται για διαχρονικά φετίχ της ομορφιάς, ρωτήσαμε τους ειδικούς. Η Μπάρμπαρα Νάνου, senior makeup arist της εταιρείας Jane Iredale The Skin Care Makeup για την Ελλάδα, μας αποκαλύπτει τα μυστικά των ειδικών: "Η σωστή απόχρωση εξαρτάται από τον τόνο του δέρματος, όχι των μαλλιών. Οι επιδερμίδες χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τις "ζεστές" και τις "ψυχρές".
-Οι ζεστές επιδερμίδες είναι αυτές που έχουν κίτρινους τόνους, συνήθως τις λέμε σταρένιες. Οι φλέβες τους έχουν χρώμα πράσινο. Οι αποχρώσεις του κόκκινου που προτείνονται είναι οι ζεστές, δηλαδή αυτές που έχουν έναν ανεπαίσθητο τόνο κίτρινου και φτάνουν στο πορτοκαλί ή το κοραλί.
-Οι ψυχρές επιδερμίδες είναι αυτές που έχουν ροζ τόνους. Οι φλέβες έχουν χρώμα μπλε. Οι αποχρώσεις του κόκκινου που τους πηγαίνουν είναι οι ψυχρές, δηλαδή αυτές έχουν έναν ανεπαίσθητο τόνο μπλε (το κόκκινο του κρασιού ή του κερασιού)".