Ποιο βερνίκι μου ταιριάζει;

Ποιο βερνίκι μου ταιριάζει;

Οι κανόνες αλλάζουν: τώρα διαλέγουμε το χρώμα των νυχιών ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας.
12 Δεκεμβρίου 2014 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Ανοιχτόχρωμη ψυχρή επιδερμίδα
Κυρίαρχο χρώμα επιδερμίδας: ροζ-μπλε.

Επιλέξτε: τα ανοιχτόχρωμα όπως ροζ, φραουλί, κράνμπερι.

Αποφύγετε: λαχανί, βεραμάν, μπλε, χρυσό, κίτρινο, μπεζ.
1
2
3
4
5
6
7
Ta βερνίκια πρέπει να ταιριάζουν με τη διάθεση, το στυλ, το ύφος των ρούχων και φυσικά τα χρώματα.

Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες επιλέγουν ανοιχτόχρωμα, έντονα ροζ και κόκκινα. Οι σκούρες επιδερμίδες τα έντονα και πιο βαθιά χρώματα, ενώ οι μεσαίες επιδερμίδες σχεδόν όλα τα χρώματα.

Βασική παράμετρος είναι η απόχρωση του δέρματος. Ένας εύκολος κανόνας είναι να αποφύγουμε τα συμπληρωματικά ή αντίθετα χρώματα. Τα συμπληρωματικά χρώματα (δηλαδή τα χρώματα που απέναντι στο χρωματικό κύκλο) όταν τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο ενισχύουν το ένα το άλλο.

Για παράδειγμα, αν το δέρμα στα χέρια κιτρινίζει (χλωμό) καλό θα ήταν να αποφύγουμε το μοβ γιατί θα δείξει ακόμα πιο κίτρινο.

Ή αν μετά από εφαρμογή self tan τα χέρια είναι πορτοκαλί, το μπλε μάλλον δεν είναι και τόσο καλή επιλογή.

Το χρώμα στα νύχια επειδή παραμένει για αρκετές μέρες πιστεύω πως είναι καλύτερα να το συνδυάζουμε με το χρώμα του δέρματος και των χειλιών (κραγιόν κλπ), παρά με τα ρούχα γιατί αυτό θα μας περιόριζε πολύ.

Ουσιαστικά, η επιλογή του σωστού βερνικιού πρέπει να γίνεται με γνώμονα την ανάδειξη της μοναδικής μας ομορφιά και γι' αυτό κάθε νέα κολεξιόν προσφέρει μια ικανοποιητική γκάμα χρωμάτων.

Τίp: Αν οι φλέβες στα χέρια (ραχιαία επιφάνεια) φαίνονται έντονα και είναι πράσινες, αποφύγετε τα κόκκινα, φούξια και κοραλλί βερνίκια. Αν πάλι οι φλέβες είναι περισσότερο μπλε αποφύγετε τα πορτοκαλί, πορτοκαλοκόκκινα και ροδακινί βερνίκια νυχιών.

Barbara Νάνου, senior makeup artist της Jane Iredale The Skin Care Makeup για την Ελλάδα.