Πώς θα πετύχουμε το μονόχρωμο μακιγιάζ του καλοκαιριού

Πώς θα πετύχουμε το μονόχρωμο μακιγιάζ του καλοκαιριού

Φέτος δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε. Οι σκιες στα μάτια απλώνονται μόνες τους πάνω στα βλέφαρα.
24 Μαΐου 2012 Σκαλκώτου Ελένη
Συλλεκτική παλέτα σκιών 5 Couleurs Croisette Edition No 654 του Dior.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Πράσινο, πορτοκαλί, ροζ της τσιχλόφουσκας, κίτρινο. Η ανοιξιάτικη παλέτα του μακιγιάζ στροβιλίζεται στο χρωματικό καλειδοσκόπιο των 70's και στο λουκ της Ελίζαμπεθ Μπάνκς στην ταινία Hunger Games. Από το αιφνιδιαστικό πορτοκαλί που διέπρεψε στην πασαρέλα του Αzrouel Μέχρι το extreme μακιγιάζ με τις πράσινες και κίτρινες σκιές που είδαμε στην Vivienne Westwood, η νέα σεζόν αγαπάει τις εξωτικές αποχρώσεις και δημιουργεί ασυνήθιστα βλέμματα.

«Τα μάτια, ο αληθινός πρωταγωνιστής της σεζόν βάφονται με μία μόνο απόχρωση», εξηγεί η make up artist Πατ Μακ Γκράθ. « Η επιτυχία εξαρτάται από τις ισορροπίες στο υπόλοιπο μακιγιάζ». Το δυναμικό παιχνίδι ανταγωνισμού ανάμεσα στα μάτια και τα χείλη ενισχύει την ιδέα της Πατ, σύμφωνα με την οποία πρέπει να δίνεται βαρύτητα σε ένα μόνο χαρακτηριστικό.

Με έντονες σκιές που θυμίζουν graffiti, η καινούργια μονοχρωμία δημιουργεί ένα αναπάντεχα φρέσκο λουκ. Για να πετύχουμε με ακρίβεια ένα τόσο τολμηρό μακιγιάζ θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το μυστικό κρύβεται στις ισορροπίες.

Σε ποιες ταιριάζει: Ο χρωματικός τόνος της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντικός για την επιλογή των αποχρώσεων. Μια πράσινη ή τιρκουάζ σκιά δείχνει υπερβολική στις μελαχρινές. Αντίστοιχα αν έχουμε λευκή επιδερμίδα αποφεύγουμε τις κιτρινωπές αποχρώσεις γιατί χλωμιάζουν ακόμα περισσότερο το πρόσωπο. Ανεξάρτητα λοιπόν από το χρώμα των μαλλιών, το θερμό κίτρινο και το έντονο μοβ γράφουν καλύτερα πάνω σκούρα δέρματα ενώ τα πιο ψυχρά, όπως το πράσινο, το μπλε και το πορτοκαλί, είναι ιδανικά για τις ανοιχτόχρωμες.

Οι ροζ τόνοι μπορούν να φορεθούν απ'όλες. Επειδή το συγκεκριμένο μακιγιάζ είναι ιδιαίτερο, προτείνεται περισσότερο στις νεαρές ηλικίες. Οι μεγαλύτερες μπορούμε να τολμήσουμε μια λεπτή χρωματιστή γραμμή που περιγράφει τα βλέφαρα ή μια μάσκαρα με χρώμα.