Το νέο design εστιατόριο στο Μιλάνο με υψηλή κουζίνα και χαμηλές τιμές

Το νέο design εστιατόριο στο Μιλάνο με υψηλή κουζίνα και χαμηλές τιμές

Το Pisacco στην καρδιά της Brera.
18 Οκτωβρίου 2012 Μιχελάκου Ιωάννα Φωτό: Santi Caleca
Ένα νέο εστιατόριο και μπαρ, αφιερωμένο στην σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής Ιταλικής κουζίνας, άνοιξε στο κέντρο του Μιλάνου, στην καρδιά της Brera δίπλα στο κανάλι, εκεί που συμβαίνουν όλα.  Το Pisacco, Restaurant & Bar, στην Via Solferino 48, ακολούθησε την πιο απλή και σίγουρη συνταγή: φρεσκάδα και χαμηλές τιμές. Την εμνευσμένη ανακαίνιση ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Tiziano Vudafieri, ο οποίος φρόντισε να τιμήσει το υπάρχον κτίσμα, μέσα από μια σύγχονη ματιά.
Το εστιατόριο μπαρ στεγάζεται σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται το μπαρ και το καφέ, πλημμυρισμένο στο φως και με θέα σε έναν μικρό κήπο που ήταν αρχικά προέκταση της μικρής λίμνης  Conca delle Gabelle την πιο παλιά του Μιλάνου, όταν κάποτε το κανάλι Μartesana canal διέσχιζε την πόλη προς την Piazza San Marco.

Το μενού επιμελήθηκε ο τιμημένος με 2 αστέρια Michelin Andrea Berton. Στόχος του ήταν ένα μικρό αλλά ισορροπημένο μενού, το οποίο περιλαμβάνει απλά θαύματα της ιταλικής κουζίνας, όπως σπαγγέτι με ντομάτα, βασιλικό και και μοτσαρέλα μπουφάλα, ή ψητά λαχανικά. Αλλά και πιο πρωτότυπα πιάτα όπως καλαμάρι με πουρέ αβοκάντο και φρέσκα κρεμμυδάκια ή μια πιο ραφιναρισμένη εκδοχή του ριζότο αλά μιλανέζε με σος από μοσχάρι. Ανάμεσα στα σνακς βρίσκει κανείς το Τoast Βerton, με ψητό ζαμπόν, τυρί asiago και προσούτο, ή τραγανό ψωμί με σαρδέλες ή αντζούγιες.


Στην είσοδο, ένας τοίχος επενδυμένος με καθρέφτη και με ράφια με ποτήρια και εργαλεία του μπαρ, δηλώνει ξεκάθαρα το ύφος του Pisacco.



Τα δύο μεταλλικά τραπέζια είναι ταυτόχρονα πάγκοι εργασίας (για το σερβίρισμα) και μπαρ, αποβάλλοντας οποιαδήποτε αίσθηση προσποιητού.



Η τοιχογραφία στον τοίχο φιλοτεχνήθηκε από την Gabriella Ciancimino, ένας "πανκ" κήπως απο μυρωδικα και λουλούδια. Επάνω της  μια σειρά από σύγχρονα έργα τέχνης.








Εκτός από τα κατά παραγγελία σιδερένια τραπέζια, όλα τα έπιπλα αγοράστηκαν από την Discipline, την εταιρία του σχεδιαστή Renato Preti, που έκανε το ντεμπούτο της στο τελευταίο  Salone del Mobile του Μιλάνου.









Τα φώτα "ηλεκτρικά μπουκέτα" αγοράστηκαν από το παρισινό κατάστημα Merci.





Μίνιμαλ και καθαρές γραμμές, απλά σερβίτσια, vintage ποτήρια, Bauhaus φόρμες και μπολ ρετρό.