Μείξη πολυτέλειας και έθνικ στο Μεξικό

Μείξη πολυτέλειας και έθνικ στο Μεξικό

Γήινα χρώματα και πινελιές έντασης.
03 Ιουλίου 2014 Μιχελάκου Ιωάννα

H Casa Travis βρίσκεται στο San Jose del Cabo του Μεξικού. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε το σπίτι να σχεδιαστεί και διακοσμηθεί από την Sandra Espinet -με βάση το Λος Άντζελες-με μια μείξη παραδοσιακών μεξικανικών αρχιτεκτονικών στοιχείων και αρρενωπού, industrial chic. Την ίδια στιγμή να είναι αρκετά κομψό ώστε να υποδέχεται φίλους του, αλλά και φιλικό ώστε αυτοί οι φίλοι να αισθάνονται άνετα και να περνάνε καλα. Δυνατό, μόνιμο και καθόλου trendy ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε.

Το σπίτι βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού με θέα τη Θάλασσα του Κορτές και τα γυμνά βουνά της Μπάχα. Παρά τα πολλά τετραγωνικά του, τα δωμάτια είναι λίγα, καθώς ο ιδιοκτήτης προτίμησε μέγεθος και όχι ποσότητα. Κάθε ένας από τους ξενώνες μοιάζει λοιπόν με μάστερ υπνοδωμάτιο, με δικό του ευρύχωρο μπάνιο και ιδιωτική βεράντα, δίνοντας την αίσθηση στους καλεσμένους πως βρίσκονται σε ξενοδοχείο.

Ο αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε ουδέτερα χρώματα, όπως μπεζ και τερακότα, με σκεπτικό τα έντονα χρώματα όπως το πράσινο και το πετρόλ να χρησιμοποιηθούν ως πινελιές στη διακόσμηση.

Εξαιτίας του υπέροχου καιρού σε εκείνη τη γωνιά του Μεξικού, ο εξωτερικός χώρος και η πισίνα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χώρου και την καθημερινότητα του σπιτιού, και μοιάζουν με προέκταση του καθιστικού. Μια μεγάλη τραπεζαρία 10 ατόμων, τζάκι και τεράστιοι καναπέδες σχηματίζουν γωνιές για δείπνο και κοκτέιλ.

Η βραβευμένη designer Sandra Espinet, χρησιμοποίησε πολυτελή υλικά σε αυτό το εκλεκτικό σπίτι, καταφέρνοντας ταυτόχρονα η ιδιαίτερη αυτή κατοικία να μην αναδεικνύει πλούτο αλλά ζεστασιά.