Στο σπίτι της σχεδιάστριας

Στο σπίτι της σχεδιάστριας

Απλές ιδέες για να αλλάξουμε το σπίτι μας.
20 Νοεμβρίου 2014 Ιωάννα Μιχελάκου Φωτό: Antonio di Canito
Η Αλεσάντρα Μπαλντερέσι σχεδιάζει έπιπλα και αντικείμενα εδώ και δέκα χρόνια και θεωρείται ήδη από τα δυνατά ονόματα του ιταλικού design."Eίναι σημαντικό για μένα να δημιουργήσω διάλογο ανάμεσα στο αντικείμενο και τον άνθρωπο. Συχνά αντλώ έμπνευση από παλιά αντικείμενα που έχουν  μπει στην καθημερινότητά μας αλλά και στην κουλτούρα μου και έχουν γίνει πλέον κομμάτι της συλλογικής μνήμης."


Σε αυτά τα πλαίσια κινήθηκε όταν σχεδίασε το led φωτιστικό, με τα κρυστάλλινα ποτήρια.
Πειραματίζεται με φόρμες και υλικά και η σειρά της Bosco (δάσος) με χαλιά και καρέκλες από αληθινά φύλλα έχει ήδη μπει σε παραγωγή. "Μου αρέσει πολύ όταν τύχει και δω κάποια δημιουργία μου μέσα σε ένα σπίτι, να πλαισιώνεται δηλαδή από άλλα αντικείμενα και έπιπλα και να μοιάζει σαν να ήταν εκεί από πάντα."Η Αλεσάντρα, μας άνοιξε το σπίτι-στούντιό της, και μας ξεναγεί σε αγαπημένα της αντικείμενα."Πήρα ένα κεντημένο σακάκι και στην πραγματικότητα το μετέτρεψα σε πλάτη καρέκλας"


"Ανάμεσα στα "μαγικά αντικείμενα" μου, στα κομμάτια που πιστεύω ότι είναι σημαντικά για όλους μας, είναι και η παλιά καρέκλα, με κάθισμα από άχυρο. Τη βρίσκεις σε καφενεία, ταβέρνες, σε υπαίθρια παζάρια. Είναι από τα αντικείμενα που μπορούν να σε ταξιδέψουν".

"Στη συλλογή Soft Herdbord , μετέτρεψα το κλασσικό μπαρόκ σχέδιο που συναντάμε στα σιδερένια κρεββάτια ως κεφαλάρι, σε μαλακό μαξιλάρι."
Τρομερά εφευρετική και με φαντασία που καλπάζει, είναι προφανές πως η Alessandra βλέπει στα αντικείμενα δυνατότητες και χρήσεις που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.
alessandrabaldereschi.com