Γιατί οι σταρ θέλουν να γίνουν σχεδιαστές μόδας όταν μεγαλώσουν;

Γιατί οι σταρ θέλουν να γίνουν σχεδιαστές μόδας όταν μεγαλώσουν;

Από τις Olsen μέχρι την Katie Holmes, η Εβδομάδα Μόδας προσελκύει τις σταρ περισσότερο από τα Όσκαρ.
17 Σεπτεμβρίου 2012 Κλειώ Γουναρίδη, Nina de Lange
Victoria Beckham S/S 13.
1
2
3
4
5
6
7
8

Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το πρόγραμμα δεν έμοιαζε με τις άλλες χρονιές. Φέτος είχαν τη μέρα και την ώρα τους τόσο οι δίδυμες Olsen, όσο και η Holmes & Young (η εταιρεία που έκανε η Katie Holmes με την Jeanne Yang) και φυσικά το μπραντ της Victoria Beckham. Πως φτάσαμε ως εδώ; Και τι λένε οι καινούργιοι συνάδελφοί τους;

Όταν το 2006 η δίδυμες Μary-Kate και Ashley Olsen άφηναν την καριέρα τους ως ηθοποιοί και ξεκινούσαν ως σχεδιάστριες μόδας δημιουργώντας το brand The Row, τα σχόλια ήταν πολλά.. Όμως όχι μόνο δημιούργησαν μια πετυχημένη σειρά ρούχων αλλά κατάφεραν να δείξουν την κολεξιόν τους στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και μάλιστα να συνεργαστούν με τον διάσημο σχεδιαστή παπουτσιών Manolo Blahnik.

Η πιο γνωστή ίσως celebrity και τραγουδίστρια που έγινε σχεδιάστρια μόδας είναι η Victoria Beckham. Το πρώην μέλος των Spice Girls, ξεκίνησε δημιουργώντας μια limited edition σειρά τζιν παντελονιών σε συνεργασία με το brand Rock and Republic, το 2004. Ωστόσο το 2008 παρουσίασε την ολοκληρωμένη σειρά ρούχων της στη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της μέχρι και σήμερα, καθώς πριν από λίγες μέρες η Victoria έδειξε την συλλογή της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Ένας άλλος διάσημος τραγουδιστής που τελευταία έχει στραφεί στον χώρο της μόδας είναι ο Kanye West. O West ήταν ο πρώτος άντρας τραγουδιστής που αναμείχθηκε με την γυναικεία υψηλή ραπτική και έδειξε την συλλογή του στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το 2011. Το ενδιαφέρον του όμως για την μόδα ήταν από πριν ιδιαίτερα έντονο καθώς έχει συνεργαστεί με οίκους όπως ο Louis Vuitton

Άλλοι celebrities που παράλληλα δραστηριοποιούνται και στον χώρο της μόδας είναι η πρόσφατα χωρισμένη Katie Holmes, η οποία μάλιστα έδειξε την τελευταία συλλογή του brand Holmes & Yang για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο Jay-Z, η Beyonce,ο Justin Timberlake και η Nicole Richie και η Gwen Stefani.

Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι αποδεκτή αυτή η αλλαγή «επαγγέλματος» από άλλους πιο έμπειρους σχεδιαστές μόδας. Πρόσφατα ο Oscar de la Renta, στα βραβεία Couture Council δήλωσε πως στις μέρες μας « μπορείς να χτυπάς καλά μια μπάλα τέννις και να γίνεις σχεδιαστής μόδας», « σήμερα μπορείς να είσαι διάσημος ηθοποιός και αν η τελευταία ταινία σου δεν πήγε καλά, γίνεσαι σχεδιαστής μόδας ». Από τη μεριά του διάσημου σχεδιαστή αυτή η αλλαγή απλά αποτελεί έναν τρόπο για να αρχίσουν εκ νέου μια αποτυχημένη καριέρα. Το μόνο λοιπόν που μένει, είναι να δούμε αν οι συλλογές των celebrities θα σταθούν αντάξιες των διάσημων πια γαλλικών, ιταλικών και αμερικάνικων οίκων μόδας.