Η Benetton αναζητά τον «Άνεργο της Χρονιάς»

Η Benetton αναζητά τον «Άνεργο της Χρονιάς»

Η νέα καμπάνια της φίρμας προσκαλεί άνεργους κάθε ειδικότητας να στείλουν την ιδέα τους με σκοπό να χρηματοδοτήσει τα 100 καλύτερα προτζεκτ.
20 Σεπτεμβρίου 2012 Βιβή Μωραίτου
Κατερίνα, η 30χρονη άνεργη ελληνίδα manager.
1
2
3
4
5
6

Η Κατερίνα από την Ελλάδα, 30 ετών, περιγράφεται ως μη-διευθύντρια. Η 30χρονη Ιταλίδα Βαλεντίνα ως μη-δικηγόρος. Η 29χρονη Μικαέλα από την Τσεχία ως μη-φωτογράφος κ.ο.κ. Πάσης φύσεως ειδικότητες και εθνικότητες να παρελαύνουν στην αρχική σελίδα του unhate.benetton.com, της ιστοσελίδας του ιδρύματος Unhate όπου ξεκίνησε από τις 18 Σεπτεμβρίου να τρέχει η καμπάνια Unemploee of the Year.

Η Benetton παρακινεί άνεργα ταλέντα και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο 18 έως 30 χρονών να στείλουν μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2012 το πρότζεκτ που θα ήθελαν να υλοποιήσουν, παίρνοντας έτσι μέρος στο διαδικτυακό διαγωνισμό, ο οποίος θα αναδείξει μέσω ψηφοφορίας τις καλύτερες 100 ιδέες. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Οκτωβρίου και το Unhate Foundation, που «προάγει την κουλτούρα του μη-μίσους» και «υποστηρίζει τους νέους που θέλουν έμπρακτα να κινηθούν κατά των διακρίσεων» θα χρηματοδοτήσει τους νικητές με 5.000 € τον καθένα, ως αρχικό κεφάλαιο και στήριξη της επαγγελματικής τους προσπάθειας .

Ο εμπνευστής της καμπάνιας Alessandro Benetton ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα της ανεργίας των νέων -υπολογίζονται περί τα 100 εκατομμύρια παγκοσμίως- δήλωσε πως «η καμπάνια παρουσιάζει ένα ρεαλιστικό προφίλ της σημερινής κοινωνίας αντιμετωπίζοντας ενεργά ένα σύγχρονο πρόβλημα, αυτό των νεαρών μη εργαζόμενων και της πιθανής αντιπαλότητας μεταξύ των γενεών και έχει σκοπό να ρίξει καινούργιο φως και να δώσει αξία στο γιγάντιο ανθρώπινο κεφάλαιο, που αποτελεί η νεολαία».