Ελευθερώστε την Minnie

Ελευθερώστε την Minnie

Μια καμπάνια με τις ηρωίδες της Disney αδυνατισμένες ξεσηκώνει αντιδράσεις.
16 Οκτωβρίου 2012 Λουκία Λυκίδη

Ήταν Αύγουστος, όταν τα Barneys μας έδωσαν την πρώτη αποκλειστική ματιά στην χριστουγεννιάτικη καμπάνια τους με τίτλο Electric Holiday και έμπνευση την Disney. Οι πρώτες φωτογραφίες έδειχναν την Μίνι Μάους, την Κρουέλα Ντε Βιλ, την Χιονάτη και άλλες ηρωίδες της παιδικής μας ηλικίας, φανερά αδυνατισμένες. Τώρα λίγο πριν μάθουμε  περισσότερες λεπτομέρειες (τα ονόματα των Suzy Menkes, Glenda Bailey, Carine Roitfeld και Sarah Jessica Parker ακούγεται ότι έχουν αναμιχθεί στην καμπάνια), μια on line διαμαρτυρία με τίτλο Barneys. Leave Minnie Mouse alone έχει ανέβει στο change.org.

"Σαν τα κορίτσια να μην βομβαρδίζονταν αρκετά με την ιδέα να είναι αδύνατες, τώρα πρέπει και η αγαπημένη φιγούρα της παιδικής τους ηλικίας να τους πει πως το μόνο ωραίο σώμα είναι το ψηλό και αδύνατο σώμα. Αρκετά. Ας αφήσουμε τις γυναίκες να χαρούν και να αγαπήσουν το αληθινό τους σώμα, αντί να τις κάνουμε να το μισούν γιατί δεν χωρούν μέσα σε ένα Lanvin φόρεμα" γράφει η Ragen Chastain που είχε την ιδέα για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η δημοσκόπηση του change.org έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 121.549 υποστηρικτές.

Η χριστουγεννιάτικη καμπάνια του Barneys που θα παρουσιαστεί στις 14 Νοεμβρίου περιλαμβάνει και ένα μικρό ταινιάκι στο οποίο η Minnie φαντάζεται πως θα ήταν αυτή και η φίλες της να ταξίδευαν στο Παρίσι και να γίνονταν και να ζούσαν το όνειρο της υψηλής μόδας. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις αντιδράσεις και την δημοσκόπηση του change.org, η δημιουργική ομάδα της Disney που σχεδίασε την καμπάνια χρειάστηκε να βγει δημόσια και να την υπερασπιστεί εξηγώντας πως στο τέλος του βίντεο όταν η Minnie βγαίνει από την ονειροπόληση της, επιστρέφει στην γνωστή κλασική φιγούρα της φορώντας ένα υπέροχο Lanvin φόρεμα.