Τι απέγινε το φόρεμα-κουρτίνα της Scarlett O

Τι απέγινε το φόρεμα-κουρτίνα της Scarlett O' Hara;

Άνεμος αποκατάστασης σώζει τα εμβληματικά κοστούμια της Vivien Leigh.
29 Οκτωβρίου 2012 Βιβή Μωραΐτου / Φωτό Courtesy Harry Ransom Center
Η τουαλέτα από κόκκινο βελούδο που φοράει η Scarlett O' Hara - Vivien Leigh για να εμφανιστεί στο πάρτι γενεθλίων του Ashley Wilkes, του άνδρα που είχε γίνει η εμμονή της.
1
2
3
4
Το φουστάνι-σήμα κατατεθέν της, το οποίο έραψε η πεισματάρα Scarlett από τις βελούδινες κουρτίνες του σαλονιού της, όπως και η τουαλέτα από βελούδο στο χρώμα του κόκκινου κρασιού με τα φτερά γύρω από τους ώμους υπάρχουν και εκτίθενται στο μουσείο Victoria&Albert του Λονδίνου στο πλαίσιο της έκθεσης Hollywood Costumes (έως 27/1/2013).

Δυο χρόνια και 30.000 δολάρια χρειάστηκαν για την αποκατάσταση των δύο εμβληματικών κοστουμιών του Όσα Παίρνει ο Άνεμος (1939), που έραψε για τη Vivien Leigh ο ενδυματολόγος Walter Plunkett.

Την επιμέλεια της αποκατάστασης ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Harry Ransom Center του Πανεπιστημίου του Όστιν στο Τέξας των Η.Π.Α., το οποίο από το 1980 έχει στην κατοχή του τα αρχεία του θρυλικού του Χόλιγουντ παραγωγού David O. Selznick.

To Harry Ransom Center ευελπιστεί πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την αποκατάσταση δύο ακόμα κοστουμιών της Αύριο Είναι Μια Άλλη Μέρα-Scarlett καθώς έχει προγραμματίσει για το 2014 μεγάλη έκθεση για τα 75 χρόνια του Gone With the Wind, ενώ ήδη τρέχει διαδικτυακή έκθεση του Harry Ransom Center.