Έρχεται το Tank Anglaise

Έρχεται το Tank Anglaise

Ο οίκος Cartier λανσάρει τον Ιούνιο τη νέα εκδοχή του πιο εμβληματικού ρολογιού του.
14 Φεβρουαρίου 2012 Ειρήνη Μαππά
.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Θεωρείται το πιο κομψό ρολόι χειρός στην ιστορία των ρολογιών. Το Tank, με ημερομηνία γέννησης το 1917, εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της μόδας και αγαπήθηκε από δεκάδες celebrities που είχαν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν. Αν κάτι το ξεχωρίζει από μια μεγάλη λίστα με άλλα ακριβά και πολυτελή ρολόγια είναι μάλλον το διαχρονικό τετράγωνο- ορθογώνιο σχήμα του, το διάσημο μπρασελέ με τις αυστηρές κάθετες γωνίες ή το κλασικό δερμάτινο λουράκι του. Το tank είναι συνώνυμο της πολυτέλειας που δεν φωνάζει την παρουσία της, της κομψότητας που αρκείται σε καθαρές γραμμές. Η αρχική του και πιο δημοφιλής βερσιόν είναι ένας ύμνος στην απλότητα, και αυτό είναι ίσως κάτι που έχει να κάνει με την καταγωγή του: ο θρύλος λέει ότι ο Louis Cartier εμπνεύστηκε το ρολόι από τα στρατιωτικά τανκς Renault κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το παρουσίασε στον διοικητή της Αμερικανικής δύναμης στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτούς που το αγάπησαν και το ανέδειξαν από τότε, συγκαταλέγονται Ινδοί πρίγκιπες, celebrities και διασημότητες κάθε εποχής: από την Catherine Deneuve και τον Elton John μέχρι την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Tο Tank Americaine
Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Tank, λανσαρίστηκε το 1989 εισάγοντας έναν νέο τύπο ρολογιού χειρός που παίζει με την γεωμετρία, εναλλάσσοντας τις καμπύλες με τις ίσιες γραμμές και εισάγοντας για πρώτη φορά την στεγανοποιημένη, αδιάβροχη κορώνα. Είναι το ρολόι που καθιέρωσε τον Cartier ανάμεσα στους διάσημους οίκους ρολογιών. Καλοφτιαγμένο, συμπαγές με ιδιαίτερη ομορφιά, ήταν το πρώτο με ρυθμιζόμενο λουράκι και το χαρακτηριστικό κούμπωμα που δημιούργησε ο Cartier το 1910. Έγινε κλασικό γιατί παίζει με το casual και το dressy look, μυστικό στο οποίο οφείλει την διαχρονικότητά του.

To Tank Francaise
Λανσαρίστηκε το 1996. Το μπρασελέ περιβάλλει μια καμπυλωτή κορώνα και μοιάζει περισσότερο με κόσμημα που σχεδιάστηκε χωρίς διαφορά στις γραμμές, την κομψότητα και το υλικό σε σύγκριση με ένα ρολόι. Το όνομά του- "francaise"- είναι ενδεικτικό της ομορφιάς του και μας υπενθυμίζει ότι στο Παρίσι αυτό που έχει πάντοτε σημασία είναι το στιλ και η αισθητική.

Το Tank Anglaise
To νέο δημιούργημα του οίκου Cartier συνεχίζει την παράδοση του ορθογώνιου σχήματος, αλλά φέρει τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του tank σε μια πιο στιλπνή και μοντέρνα προσέγγιση, αποτελώντας κατά κάποιον τρόπο τον συνδετικό κρίκο του οίκου με το παρελθόν και το μέλλον. Διατίθεται σε τρία μεγέθη, σε γυναικείο και αντρικό μοντέλο και σε τρία χρώματα: λευκό, κίτρινο και ροζ χρυσό.