Ετοιμο το νέο περιοδικό της Carine Roitfeld

Ετοιμο το νέο περιοδικό της Carine Roitfeld

Θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με τίτλο τα αρχικά CR
19 Απριλίου 2012
Το τι θα κάνει η Carine Roitfeld, από τότε που αποχώρησε από τη διεύθυνση της Γαλλικής Vogue, πάνω από ένα χρόνο τώρα, ήταν θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό. Όταν τελικά αποφάσισε ότι θα βγάλει νέο περιοδικό μόδας, η συζήτηση στράφηκε στο ποιος θα είναι ο τίτλος του.

Όμως αυτό που προσπαθούσαν να μάθουν ή να μαντέψουν εδώ και μήνες fashion bloggers και δημοσιογράφοι μόδας σε όλο τον κόσμο, το επτασφράγιστο μυστικό της Carine, ήταν μπροστά στα μάτια μας για μια ολόκληρη δεκαετία: τα δύο καλλιγραφικά χειρόγραφα αρχικά με τα οποία υπέγραφε τα editorial της.

Το CR, το πολυαναμενόμενο εξαμηνιαίο πόνημα της διάσημης Γαλλίδας fashion icon, θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με στόχο «να γιορτάσει τη μόδα και την δημιουργικότητα» μέσα από την δουλειά μιας ομάδας νέων ταλέντων και υποσχόμενων φωτογράφων, μοντέλων, αρθρογράφων και στυλιστών.


Αντίθετα απ ό,τι ίσως θα περιμέναμε, έδρα του περιοδικού δεν είναι το Παρίσι, αλλά το Μανχάταν. Εκδότης είναι η Fashion Media Group LLC, η Νεοϋορκέζικη Εταιρεία πίσω από τα Visionaire, V, και VMan. Αντικατοπτρίζοντας ιδανικά το αντισυμβατικό πνεύμα του εντύπου, τα γραφεία του CR Fashion Book (όπως θα είναι ο πλήρης τίτλος του) στήθηκαν στο Standard Hotel στην παραδοσιακά αρτιστίκ, προοδευτική και gay friendly συνοικία East Village.

Κάθε τεύχος θα είναι θεματικό (πχ. Μουσική, σινεμά κλπ) ενώ το δείγμα (τεύχος μηδέν, όπως λέγεται στην γλώσσα των περιοδικών) που κυκλοφορεί ήδη στα διαφημιστικά γραφεία για να κλείσει πελάτες έχει τον κεντρικό τίτλο: Obsession και ένα editorial μόδας εμπνευσμένο από το γαλλικό φιλμ του 1966 Who are you Polly Magoo?.

Αν και η έντυπη έκδοση θα είναι αγγλόφωνη, η Roitfeld έχει εντοπιστεί να επιδεικνύει περήφανη τις δοκιμαστικές εκδοχές της i-Pad εφαρμογής με άρθρα γραμμένα στα αραβικά, τα Ιαπωνικά και τα Ρωσικά.