Oι σαγιονάρες είναι εύχρηστες. Μπορεί να μην είναι τα πιο αισθητικά ευχάριστα υποδήματα, αλλά είναι πολύ πρακτικά. Οταν βρισκόσαστε στην παραλία, ξαπλώνετε στην πισίνα ή απλά χαλαρώνετε στην πόλη το καλοκαίρι είναι ίσως η πιο φιλική επιλογή σε παπούτσια για πολλούς από εμάς.

Ωστόσο, υπάρχουν κακές ειδήσεις για τους οπαδούς των flip flops, καθώς σύμφωνα με ειδικούς δεν είναι τόσο καλές για τα πόδια σας.  Οι σαγιονάρες μπορεί να είναι εύκολο να φορεθούν και να ταιριάζουν με τα περισσότερα από τα ρούχα των διακοπών σας, αλλά ο λόγος που έχουν κερδίσει μια τόσο κακή φήμη οφείλεται στο γεγονός ότι δίνουν στα πόδια σας μηδενική υποστήριξη.

PHOTO: @KARODALL

 

Ως αποτέλεσμα, τα πόδια σας είναι εκτεθειμένα σε πιέσεις, αυξημένη δύναμη εδάφους και πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να στηρίξουν το σώμα σας. Φορώντας τις για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κουράσετε τα πόδια σας και θα στεγνώσετε το δέρμα σας”.

Καλύτερα είναι ωστόσο τα νέα για τους φαν των Birkenstock που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τυχόν ζημιά στα πόδια σας, καθώς η σόλα τους είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίζει το πόδι. Για να βοηθήσετε στην πρόληψη και του ξηρού δέρματος στα πόδια σας, βεβαιωθείτε ότι πάντα τα ενυδατώνετε στο τέλος της ημέρας. “

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below