Από τα αεροδρόμια έως τους διαστημικούς σταθμούς και τα σούπερ μάρκετ, η Chanel πάντα έχει τα πιο ευφάνταστα σετ για τα σόου της και αυτή η σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση.

Για τη σημερινή επίδειξη του για το φθινόπωρο του 2018, ο οίκος ήρθε σε επαφή με τη φύση με έναν σκοτεινό και μουντό runway με θέμα το δάσος. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την παρουσίαση της Chanel στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Το σετ

Λαμβάνοντας την εποχή σοβαρά υπόψη, η Chanel αγκάλιασε το φθινόπωρο με κάθε δυνατό τρόπο – από τις καλυμμένες με φύλλα προσκλήσεις μέχρι την πασαρέλα που διέσχισαν τα μοντέλα. Ο Karl Lagerfeld μετέτρεψε το Grand Palais του Παρισιού σε ένα ζωντανό δάσος γεμάτο με ψηλά δέντρα με ένα σκηνικό που φαινόταν να εκτείνεται μέχρι πολύ μακριά.

Το Front Row

Μούσες του Lagerfeld, όπως η Carla Bruni, η Lily Allen και η Keira Knightley, κάθονταν στην πρώτη σειρά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη σεζόν έλειπαν οι Lily-Rose Depp, Cara Delevingne και Pharrell Williams.

Η συλλογή

Όσο για την ίδια τη συλλογή, τα μοντέλα παρέλασαν μέσα από σωρούς από φύλλα με ένα εκπληκτικό σύνολο από 80 looks που περιλάμβαναν από τα κλασικά tweed της Chanel μέχρι γούνινα παλτό, μαύρα δαντελένια φορέματα και υπερμεγέθη κασκόλ.

Το τελευταία 12 σύνολα συνέθεταν μαύρα φορέματα σε συνδυασμό με πολύχρωμα δερμάτινα γάντια σε φωτεινές και απρόσμενες αποχρώσεις. Ενα από αυτά λάνσαρε και η Kaia Gerber, που περπάτησε με ένα μίνι φόρεμα, ροζ δερμάτινα γάντια και διαφορετικά μεταξύ τους σκουλαρίκια με το διπλό λογότυπο C του οίκου.

Τα παπούτσια ήταν φλατ: μπότες με χαμηλά τακούνια ή brogues, ακόμα και με τα βραδινά σύνολα της συλλογής.

Την περασμένη σεζόν, η συλλογή του Lagerfeld με θέμα το πλαστικό δίχασε τις γνώμες, ενώ κάποιοι αμφισβήτησαν τη σοφία του φετιχιστικού PVC σε μια εποχή που τα πλαστικά μπουκάλια και οι σακούλες είναι η μάστιγα των περιβαλλοντολόγων. Μέχρι στιγμής, ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της συλλογής αυτής της σεζόν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά θεωρητικά, τουλάχιστον – με την υπεροχή του μαλλιού και των tweeds όπως και των δέντρων – ο Lagerfeld επέστρεψε στη φύση.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below