Τα Menswear σόου τελείωσαν, πράγμα που σημαίνει ότι το Παρίσι φιλοξενεί πλέον τις επιδείξεις υψηλής ραπτικής καθώς και τις συλλογές oίκων όπως η Proenza Schouler που μεταφέρθηκε την περασμένη σεζόν από τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της haute couture. Πρώτη ήταν η επίδειξη Dior της Maria Grazia Chiuri, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Musée Rodin. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε:

TO ΣΟΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ

 

A post shared by Dior Official (@dior) on

Το σόου έλαβε χώρα, ως συνήθως, στους χώρους του Musée Rodin, όπου είχε ανεγερθεί ένα γιγαντιαίο ασπρόμαυρο κιβώτιο. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες κάθισαν σε ζωγραφισμένες καρέκλες που έμοιαζαν σαν να κρέμονταν από παχιά λευκά σεντόνια. Στην οροφή ήταν κρεμασμένα σουρεαλιστικά γλυπτά, όπως στόματα, μύτες και αυτιά, καθώς και μαύρα κλουβιά, τα οποία υψώθηκαν στον αέρα όταν τα φώτα χαμήλωσαν. Περιστασιακά, ο ήχος ενός μυστηριώδους τηλεφώνου που χτυπoύσε διέκοπτε τη φλυαρία των πισκεπτών πριν από την επίδειξη.

A post shared by Dior Official (@dior) on

A post shared by Dior Official (@dior) on

Η ΜΑRΙΑ GRΑΖΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟ

A post shared by Dior Official (@dior) on

A post shared by Dior Official (@dior) on

Η υψηλή ραπτική είναι η πιο καλλιτεχνική και ονειρική έκφραση της μόδας και ποιο είναι το καλύτερο κίνημα για να εμπνευστεί η Chiuri από αυτό των Σουρεαλιστών; Ένα φόρεμα ήταν καλυμμένο με λαμπερές λεπτομέρειες σε σχήμα ματιών, ενώ ένα άλλο είχε κεντήματα που περιέγραφαν το σχήμα του στήθους. Τα διαφανή layers από μαύρο τούλι και διχτυωτό ασημί υλικό αντισταθμίστηκαν από βαρύ, πολυτελές βελούδο, σαν μέρος της ονειρικής συλλογής.
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΧΕ ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όπως ένα λευκό γάντι που έπιανε έναν αστράγαλο, διχτυωτά καλτσάκια που κάλυπταν τα παπούτσια και μια σειρά από διαφανή πέπλα και μάσκες, μερικά από τα οποία ήταν διακοσμημένα με κεντήματα σε σχήμα εντόμων. Οι τελικές πινελιές ήρθαν με τη μορφή μακιγιάζ ματιών με επιρρροή από τη δεκαετία του 1960 και προσωρινών τατουάζ που διακοσμούσαν τις κλείδες των μοντέλων με φράσεις όπως “Imaginaire c’est ce qui tend à devenir rèel” ή “Φανταστικό είναι αυτό που τείνει να γίνει πραγματικό”.
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΝΤΛΗΣΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ

A post shared by Sarah Goradesky (@sarah_grdsk) on

Η Leonor Fini – που έκανε την πρώτη της έκθεση στη γκαλερί που διεύθυνε ο ίδιος ο Christian Dior – ήταν η βασική αναφορά. Η Fini υπήρξε φίλη του σχεδιαστή και φορούσε συχνά Dior, καθώς διερεύνησε τη γραμμή μεταξύ πραγματικής ζωής και τέχνης. Συνεχίζοντας την τάση της Grazia Chiuri να επισημαίνει το έργο μιας διαφορετικής επαναστατικής γυναικείας φιγούρας στις συλλογές της, η επιρροή της Fini γίνεται αισθητή στο ύφος της συλλογής, η οποία πάντρευε την παραδοσιακή ραπτική με μια λεπτή ερωτική, ανατρεπτική αιχμή.

TO ΠΑΡΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

A post shared by E.M.Y.P (@elisemyp) on

 Στην έξοδο οι επισκέπτες πήραν φακέλους γεμάτους προσωρινά τατουάζ Dior για να βάλουν τις τελικές πινελιές στις εμφανίσεις τους. Αναμείνετε να τα δείτε όλα στο Instagram αργότερα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below