Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, ο Vincent Vega (John Travolta), επαγγελματίας δολοφόνος, πήγε για χορό την Mia Wallace (Uma Thurman), σύζυγο του αφεντικού του, σε μία σε μια από τις πιο αξέχαστες σκηνές στην ιστορία του σινεμά. Είναι σε εκείνη τη σκηνή που η Mia φοράει ένα κλασικό λευκό πουκάμισο ως βασικό κομμάτι του look της.

Η Betsy Heimann όμως, που βρίσκεται πίσω από τα κοστούμια ίσως της πιο γνωστής ταινίας του Quentin Tarantino μίλησε στο περιοδικό Interview και έριξε φως στο ξεχασμένο κατά κάποιο τρόπο κάτω μέρος του συνόλου της: ένα μαύρo παντελόνι με μήκος λίγο πάνω από τον αστράγαλο το οποίο έστρεφε την προσοχή στα πόδια της Mia και χρυσές Chanel μπαλαρίνες τις οποίες βγάζει λίγο πριν ανέβει στη σκηνή.

Λάτρεψα την Uma. Δούλεψα μαζί της κάποιες φορές και απλά την αγάπησα. Έχει καταπληκτική γλώσσα του σώματος που σαν σχεδιάστρια κοστουμιών το εκτιμώ περισσότερο από ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου” σημειώνει η Betsy Heimann.

Ήθελα η Uma να είναι μια θηλυκή εκδοχή του “reservoir dog” ως τύπος χαρακτήρα, έτσι σκέφτηκα ότι το σύνολό της πρέπει να είναι ασπρόμαυρο. Η Uma όμως είναι πολύ ψηλή και το budget μας δεν ήταν πολύ μεγάλο. Βρήκα λοιπον ένα παντελόνι που μου άρεσε πολύ για εκείνη, αλλά της ήταν κοντό. Έτσι είπα, “ας το τονίσουμε, ας προσποιηθούμε ότι έτσι το θέλαμε και ας το κοντύνουμε κι άλλο. Εκείνη συμφώνησε ότι ήταν καλή ιδέα”.

Μετά της λέω: “Ο σύζυγός σου είναι πολύ πλούσιος, οπότε θα επικοινωνήσω με την Chanel για να δω αν έχουν κάποιο ζευγάρι μπαλαρίνες για σένα”. Τελικά είχαν ένα σε χρυσό και μου απαντούν: “Εχω ένα, αλλά σε μεγάλο νούμερο” και είπα, “Υπέροχα. Θα έχουμε κάτι μεγάλο να δείξουμε. “[Γέλια] Έτσι η Chanel μου έδωσε τα παπούτσια”.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below