O οίκος Chanel λίγες ημέρες πριν παρουσίασε τη συλλογή Cruise 2018/19 σε 500 μαθητές επιλεγμένων σχολείων.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μαγεία μιας συλλογής, να διεισδύσουν στα backstages και να παρακολουθήσουν ζωντανά ένα masterclas μόδας, από τον Πρόεδρο μόδας του οίκου, Bruno Pavlovsky.

Έχοντας την πεποίθηση ότι το πάθος είναι το κλειδί για το μέλλον της μόδας και της γαλλικής πολυτέλειας, ο οίκος CHANEL συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από τις σχολές στους τομείς της δημιουργίας και του savoir-faire, καθώς και εκείνων που διδάσκουν τη διαχείριση, το μάρκετινγκ, τις επιχειρήσεις, τις ψηφιακές και τις νέες τεχνολογίες.

Ως ένας από τους πέντε κορυφαίους εργοδότες, η CHANEL έχει δημιουργήσει μακροπρόθεσμες και στοχευμένες συνεργασίες με διάφορες αναγνωρισμένες σχολές. Οι παρουσιάσεις, η σύσταση συνεργατικών σχεδίων και η προσφορά πρακτικής άσκησης αποτελούν μόνο έναν από τους άξονες αυτών των εταιρικών σχέσεων.

Συνεπώς, ο οίκος συμμετέχει ενεργά στο IFM (Institut Français de la mode) για να ενισχύσει την δύναμη του Παρισιού ως πρωτεύουσας της μόδας και να προσελκύσει και να εκπαιδεύσει τα διεθνή ταλέντα που αργότερα θα εργαστούν σε όλους τους οίκους ραπτικής. Η CHANEL είναι αφοσιωμένος συνεργάτης της IFM ενώ οι εκπρόσωποι της  επισκέπτονται τη σχολή για να μοιραστούν το όραμά τους με τους φοιτητές της μόδας ενώ προσφέρoυν επίσης στους φοιτητές της IFM την ευκαιρία να αναλάβουν projects με άτομα της ομάδας του οίκου.

Το 2015, ο οίκος συνεργάστηκε με το ESSEC Business School για να καθιερώσει ένα τμήμα αφιερωμένο στο savoir-faire. Στόχος του είναι να προετοιμάσει τους διευθυντές και τους επιχειρηματίες του αύριο που εργάζονται σε εταιρείες στον τομέα αυτό. Κάθε χρόνο, η CHANEL καλωσορίζει δωδεκάδες φοιτητών και τους προσφέρει χώρους για προβληματισμό, διάλογο και διδασκαλία μέσω της υλοποίησης ενός έργου, που προτείνεται και συνοδεύεται από τις ομάδες Maisons d’art.

Η CHANEL ασχολείται εξίσου με εξειδικευμένες σχολές στο δικό της τομέα, όπως το École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, το οποίο εκπαιδεύει τους νέους στη βιοτεχνία της μόδας (δημιουργία μοτίβων, ράψιμο …) και στη δημιουργία. Ο οίκος συνεργάζεται επίσης με τη La Fabrique, τη σχολή εσωτερικής διακόσμησης, από όπου η Chanel προσλαμβάνει Visual Merchandisers για να εργάζονται στις μπουτίκ.

To Maisons d’art, συνεργάζεται τακτικά με σχολές που ειδικεύονται στο κέντημα, το φτερό και το καπέλο. Μεταξύ αυτών είναι το Lycée Octave Feuillet, το Lycée de la Source, η Διεθνής Ακαδημία Κινηματογράφου του Παρισιού (AICP) και η Ecole Duperré.

 

Το 2016, o οίκος σχεδίασε και ανέπτυξε ένα αποκλειστικό διεθνές πρόγραμμα με την ENSAAMA για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των σπουδαστών του που ασχολούνται με το Visual Merchandising. Το πρόγραμμα αυτό, που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις δεξιότητές του, το έχει καταστήσει πραγματικό χώρο αναπαραγωγής για διεθνείς συνεργάτες με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο και κατάρτιση.

Αυτή η επιθυμία να αναπτυχθούν τα ταλέντα του οίκου με τη συνεργασία με κορυφαία σχολεία στη Γαλλία και διεθνώς θα διαμορφωθεί και πάλι το 2017 χάρη στην έναρξη ενός προγράμματος για την ανάπτυξη των ταλέντων του σε συνεργασία με το Central Saint Martins στο Λονδίνο. Στόχος του: να εδραιώσει τις δεξιότητες των εμπειρογνωμόνων Visual Merchandising στους τομείς του στυλ και των αξεσουάρ.

 

 

Ως μέλος του Comité Colbert, ο οίκος επενδύει επίσης στο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη σχεδιαστική στρατηγική που προσφέρεται από την ENSAAMA και κάθε χρόνο συνοδεύει τους σπουδαστές σε ένα έργο που αποσκοπεί στην τόνωση της δημιουργικότητάς τους.

Το 2018, ο οίκος ενίσχυσε τους δεσμούς του με τη σχολή μηχανικών πληροφορικής ITECH, συμμετέχοντας σε ένα διπλό πτυχίο που έχει ως στόχο την κατάρτιση των πολυδιάστατων φοιτητών και την εστίαση στην καινοτομία. Για πολλά χρόνια, η ITECH υπήρξε βασικός συνεργάτης στην πρόσληψη και εκπαίδευση των ειδικών στον τομέα της δερμάτινης και κλωστοϋφαντουργικής μηχανικής.

Ακολουθώντας το παράδειγμα αυτών των εταιρικών σχέσεων, η CHANEL έχει πλέον πλέξει μακροχρόνιους δεσμούς και μια κοινή εμπιστοσύνη με πάνω από σαράντα γαλλικά και διεθνή σχολεία.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below