Η Meghan Markle μας εξέπληξε όταν εμφανίστηκε στο βασιλικό της γάμο φορώντας Givenchy. Μετά από φήμες που έδειχναν τους Erdem, Alexander McQueen και Ralph & Russo ως τους πιο πιθανούς υποψήφιους, η νύφη τελικά στράφηκε στην Clare Waight Keller για να δημιουργήσει το απλό, κομψό φόρεμα της.

Η Markle πλησίασε την Keller τον Ιανουάριο και είχε ήδη μια ιδέα για το τι ήθελε », δήλωσε η σχεδιάστρια στο ITV την επόμενη μέρα μετά το γάμο. Αυτή και η πλέον-Δούκισσα του Σάσεξ “εργάστηκαν πολύ στενά μαζί” για να δημιουργήσουν το σχέδιο.

Η Keller, μια Bρετανή πίσω από τον γαλλικό οίκο μόδας, είχε ως στόχο ένα «μοντέρνο, φρέσκο» σχέδιο. Ήθελα η Meghan να «αισθάνεται εκπληκτική με το φόρεμα και επίσης ήθελα να νιώθει σαν να ήταν απολύτως σωστό για την περίσταση».

Η σχεδιάστρια εξήρε την Markle ως γνήσια, ζεστή, λαμπερή και «ισχυρή γυναίκα». «Ξέρει τι θέλει και πραγματικά ήταν μεγάλη χαρά να δουλέψω μαζί της», είπε.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα φόρεμα με Bateaux ντεκολτέ, μανίκια τριών τετάρτων, μια τονισμένη μέση και ένα μαλακή, στρογγυλεμένη ουρά που στηρίχθηκε από μία εσωτερική φούστα από μεταξωτή οργάντζα. Το ρούχο ράφτηκε έγινε από μια μικρή ομάδα ατελιέ στο Παρίσι, χρησιμοποιώντας ένα «πολύ ξεχωριστό μεταξωτό ύφασμα από την Ευρώπη», αποκάλυψε χθες το παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο Πρίγκιπας Χάρι ήταν επίσης οπαδός της εμφάνισης. Την ευχαρίστησε μάλιστα προσωπικά για τη δημιουργία του φορέματος, θυμάται η Keller. «Ήρθε κατ ‘ευθείαν σε μένα και είπε,« Θεέ μου, ευχαριστώ, δείχνει εκπληκτική », είπε.

Εκτός από τη δημιουργία του φορέματος, η Keller σχεδίασε ένα πέπλο που περιείχε ένα λουλούδι από κάθε μία από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας  κεντημένα στο στρίφωμα.

«Πολλά από τα έργα που πιθανότατα θα κάνει στο μέλλον θα συνδεδεμένα με την Κοινοπολιτεία και γι ‘αυτό είναι κάτι που πραγματικά πίστευα ότι θα ήταν πραγματικά συναρπαστικό», πρόσθεσε η Keller στο ITV. Η Meghan λάτρεψε την ιδέα.

Τελικά, η Keller αισθάνθηκε «πραγματικά προνομιούχα» και «κολακευμένη» για να αναλάβει την «τεράστια τιμή» του σχεδιασμού ενός βασιλικού γαμήλιου φορέματος. «Είμαι τόσο υπερήφανη που συμμετείχα σε αυτό», είπε στο ITV.

Η Stella McCartney, που σχεδίασε το δεύτερο νυφικό φόρεμα της Meghan, ανταποκρίθηκε επίσης στο ντύσιμο της διάσημης νύφης.

«Είμαι τόσο υπερήφανη που με επέλεξε η Δούκισσα του Sussex για το βραδινό της φόρεμα», δήλωσε η McCartney στο WWD. «Είναι πραγματικά μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι τόσο υπερήφανη για όλη την ομάδα σε αυτή την εκπληκτική ηλιόλουστη βασιλική μέρα».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below