Ένα ντοκιμαντέρ για την Vivienne Westwood είναι σε εξέλιξη και θα έχει τον τίτλο Westwood: Punk, Icon, Activist. Το φιλμ θα αφηγηθεί την ιστορία ενός από τα πραγματικά icons της γενιάς μας, από τον αγώνα της για την επιτυχία στη βιομηχανία της μόδας μέχρι την πολιτιστική της σημασία και το πάθος της για ακτιβισμό.
Μέσα από αρχειακές λήψεις, καθώς και νέες συνεντεύξεις με την Westwood και μερικούς από τους πιο κοντινούς συγγενείς, φίλους και συνεργάτες της (συμπεριλαμβανομένου του γιου της Joseph Corré), η ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία της συναρπαστικής ζωής και της καριέρας της.
Η σχεδιάστρια κέρδισε τη φήμη της στη δεκαετία του 1970, όταν άρχισε να φτιάχνει ρούχα για το κατάστημα του Malcolm McLaren (μάνατζερ των Sex Pistols) στο Kings Road εισάγοντας την πανκ κουλτούρα στην mainstream μόδα. Είχε μια δύσκολη μάχη για την επιτυχία, αλλά από τότε έγινε μία από τις πιο διάσημες βρετανίδες σχεδιάστριες μόδας όλων των εποχών- εξίσου γνωστή για την πολιτική της πορεία και την αφοσίωση στον ακτιβισμό.
 
Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του επόμενου έτους και θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2018 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ντοκιμαντέρ. Αυτή θα είναι και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της visual artist director, Lorna Tucker.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below