Κανείς  δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά αυτό ποτέ δεν μας σταμάτησε από το να προσπαθούμε να μάθουμε. Από την αστρολογία μέχρι το διάβασμα της παλάμης ή των ταρό, οι μυστικιστικές τέχνες μας γοητεύουν δίνοντάς μας σαφήνεια από πού προήλθαμε και υποδεικνύοντάς μας ενδεχομένως προς τα πού πηγαίνουμε.

Η βιομηχανία της μόδας έδειχνε από παλιά την αγάπη της για το μεταφυσικό στοιχείο: η Coco Chanel είχε μια διαβόητη αδυναμία στα γούρια και διέθετε μια εντυπωσιακή συλλογή από βιβλία μυστικισμού ενώ ο Christian Dior είχε βαθύ ενδιαφέρον για την αστρολογία και δεν έκρυβε την πίστη του για τις ανώτερες υπερφυσικές δυνάμεις – ένα θέμα που η τωρινή καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri διερευνά ενσωματώνοντας τα μυστικιστικά σύμβολα στα σχέδιά της.

Η πρόσφατη Dior συλλογή Resort 18 ήταν εμπνευσμένη από την Motherpeace Tarot, σχεδιασμένη από την Karen Vogel και την Vicki Noble τη δεκαετία του 1970. “Η Ταρό της Vogel και της Noble είναι ισχυρή, είναι η καλλιτεχνική έκφραση ενός φεμινισμού ικανού να θεραπεύσει και να ενισχύσει. Ήθελα να την ξαναχρησιμοποιήσω με ένα pop πνεύμα “, δήλωσε η Chiuri.

Για να γιορτάσει την άφιξη της νέας συλλογής του, o Dior ανοίγει μια σειρά από 12 (όπως τα 12 σύμβολα του ζωδιακού κύκλου) pop-ups σε όλο τον κόσμο με θέμα τα ταρό. Μέσα, τα περίτεχνα τοιχώματα είναι ζωγραφισμένα με το χέρι με μοτίβα από την arcana όπως ο τροχός της τύχης, η μεγάλη ιέρεια και ο ήλιος ενώ μια σειρά από minaudières, bomber και δερμάτινα jackets που διακοσμούνται από μικρά μαγικά μοτίβα είναι διαθέσιμα προς πώληση.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below