Αυτή την άνοιξη περιμένουμε τα εγκαίνια των δύο μουσείων αφιερωμένα στον Yves Saint Laurent. Το πρώτο θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της υψηλής ραπτικής, το Παρίσι και το δεύτερο στο λατρεμένο του Μαρακές. Και τα δύο μουσεία θα είναι αφιερωμένα στη ζωή του μεγάλου σχεδιαστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μουσείο του Μαρακές ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό στις 19 Οκτωβρίου θα εκτείνεται σε 52,000 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται δίπλα στον Κήπο της Μαζορέλ, και θα φιλοξενεί και πάμπολλες εκθέσεις από τη ζωή και την δουλειά και το έργο του Laurent.

To μουσείο-αδερφάκι στο Παρίσι θα βρίσκεται στην 5 λεωφόρο Marceau, στο ατελιέ δηλαδή του σχεδιαστή θρύλου της haute couture, που τώρα φιλοξενεί το ίδρυμα Pierre Bergé-Yves Saint Laurent. Το παριζιάνικο μουσείο ανοίγει τις πόρτες τους στις 3 Οκτωβρίου, προλαβαίνοντας έτσι την εβδομάδα μόδας Έτσι, δίνει τη δυνατότητα στους fashion-addicts να δουν το στούντιο όπου σχεδίαζε και εργάζονταν ο θρυλικός σχεδιαστής και να γευτούν πρώτοι μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below