Εκείνα που αγαπάμε στο καλοκαίρι είναι αμέτρητα: ο ωραίος καιρός, οι έξοδοι για κοκτέιλ, οι βουτιές στη θάλασσα, τα ανάλαφρα ρούχα, οι διακοπές και η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι μόνο μερικά από αυτά. Παρόλα αυτά, υπάρχει και κάτι που δεν αγαπάμε και δεν είναι άλλη από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

Εκτός από τα εγκαύματα, η φωτογήρανση, η πρόωρη γήρανση, οι ερεθισμοί, οι αλλεργίες, ο κίνδυνος φωτοευαισθησίας, η εμφάνιση χρωματικών κηλίδων και η αφυδάτωση της επιδερμίδας αποτελούν τις συνηθέστερες επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο, αρκετές από τις οποίες κάνουν την εμφάνισή τους στο πέρασμα του χρόνου αφήνοντας τα μη αναστρέψιμα «σημάδια» τους.

Όταν “καίγεσαι” ή κοκκινίζεις από τον ήλιο, ίσως πιστεύεις πως η επιδερμίδα σου θα καταφέρει να το ξεπεράσει γρήγορα και να επανέλθει. Έτσι θα γίνει, αλλά μόνο επιφανειακά, αφού οι συνέπειες της έκθεσης αυτής θα κάνουν την εμφάνισή τους πολλά χρόνια αργότερα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς την εφαρμογή του αντηλιακού σου, ακόμα κι αν έχει συννεφιά, και να το ανανεώνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Δική μας πρόταση για ολοκληρωμένη προστασία από τον ήλιο και τις βλαβερές ακτίνες του είναι η σειρά Luxurious Sun Care, των φαρμακευτικών εργαστηρίων της InterMed. Όλα τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών και κάτω από αυστηρές διαδικασίες, σύμφωνα με τις ισχύουσες Αρχές Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP) και χρησιμοποιώντας πάντα Α’ ύλες φαρμακευτικού βαθμού καθαρότητας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας και μέγιστης αξιοπιστίας.

Η Luxurious Sun Care είναι μία ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακών, αλλά εμείς αυτό το διάστημα ξεχωρίζουμε λίγο παραπάνω τέσσερα προϊόντα για το πρόσωπο και ένα για το σώμα (που διατίθεται σε δύο διαφορετικά SPF).

Η μοναδική σύνθεσή τους με Βιταμίνη C , υαλουρονικό οξύ και δερμοπροστατευτικές βιταμίνες (βιταμίνη Α & Ε, προβιταμίνη Β5) προστατεύει την επιδερμίδα από την οξειδωτική φθορά και προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση που έχει ανάγκη το δέρμα κατά και μετά την έκθεση στον ήλιο. Με φωτοσταθερά φίλτρα και UVA/ UVB σύστημα υψηλής αποτελεσματικότητας προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία ενάντια σε όλο το φάσμα των επικίνδυνων ακτινών UV, καθώς και στις επιπτώσεις που προκαλεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Η νο1 δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι για να μην φορούν αντηλιακό στο πρόσωπό τους κάθε μέρα είναι η λιπαρότητα και “βαριά” αίσθηση που αφήνουν τα περισσότερα στην επιδερμίδα. Αυτό ίσως ίσχυε παλαιότερα, αλλά πλέον οι συνθέσεις έχουν εξελιχθεί και τρανό παράδειγμα αποτελεί το Luxurious Suncare Sunscreen Face Serum SPF 30. Πρόκειται για έναν αντηλιακό ορό με πολύ ελαφριά υφή που προσφέρει υψηλή προστασία από την επιβλαβή ακτινοβολία UVA & UVB, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και αφήνει το δέρμα πιο λείο, χάρη στο υαλουρονικο οξύ, τα κεραμίδια σιταριού, την προβιταμίνη Β5 και την βιταμίνη Ε που περιέχει.

Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής, αλλά η περιοχή γύρω τους είναι σίγουρα το σημείο που καθρεπτίζει το αν φοράμε αντηλιακό, ενυδατωνόμαστε και γενικότερα φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, αφού είναι από τα πρώτα σημεία που “σπάνε” και εμφανίζουν ρυτίδες. Η InterMed δίνει την λύση σε αυτό το ζήτημα με την Luxurious Anti-ageing Sunscreen Eye Cream SPF 30. Αυτή η κρέμα προστατεύει αποτελεσματικά από την ακτινοβολία UVA και UVB για την πρόληψη της φωτογήρανσης και τη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μειώνοντας τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, χαρίζοντας λαμπερή και νεανική όψη.

Τα χείλη και η περιοχή γύρω τους είναι ένα ακόμα σημείο του προσώπου που “σπάει” εύκολα και εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Το Luxurious Protective & Hydrating Lip Balm SPF 30 προσφέρει υψηλή προστασία και φροντίδα των χειλιών κάτω από τον ήλιο, με τον συνδυασμό των UVA / UVB φίλτρων και των πλούσιων ενυδατικών παραγόντων. Η πλούσια σύνθεση περιποιείται τα ξηρά χείλη και προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση, ενώ ταυτόχρονα γεμίζει τις γραμμές των χειλιών, χαρίζοντας τους όγκο.

Ίσως έχεις βρεθεί κι εσύ πολλές φορές στο εξής δίλημμα: αντηλιακή προστασία κατά τη διάρκεια της ημέρας ή επαρκής κάλυψη για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στο πρόσωπο; Στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί, αφού δεν χρειάζεται να διαλέξεις, ούτε να ανησυχείς πως το δέρμα σου θα “χαθεί” κάτω από αμέτρητα προϊόντα. Η Luxurious Sun Care Silk Cover SPF 50 είναι μία καινοτόμα ΒΒ κρέμα, πολύ υψηλής αντηλιακής προστασίας και ταυτόχρονης ανάπλασης, με καλυπτική δράση. Προσφέρει ομοιόμορφη εφαρμογή και μεταξένια υφή στο δέρμα, χαρίζοντας ένα ματ αποτέλεσμα που διαρκεί. Είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ, το οποίο σφραγίζει την υγρασία της επιδερμίδας, ενισχύοντας τη φυσική αναπλαστική ικανότητα του δέρματος, αλλά και βιταμίνη Ε, η οποία προσφέρει ισχυρή αντιγηραντική προστασία και ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τη φωτογήρανση και τις δυσχρωμίες εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας.

Φυσικά, το πρόσωπο δεν είναι το μόνο που πρέπει να προστατεύουμε σε καθημερινή βάση από τον ήλιο. Η επιδερμίδα στο σώμα έχει τις ίδιες ανάγκες, αν και συχνά “μπαίνει σε δεύτερη μοίρα”, εκτός κι αν βρισκόμαστε στην παραλία. Η καθημερινή χρήση είναι απαραίτητη και το Luxurious Suncare Antioxidant Sunscreen Invisible Spray το κάνει εύκολο. Πρόκειται για ένα διάφανο spray με τεχνολογία wet skin που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και γρήγορα σε στεγνό ή βρεγμένο δέρμα, δημιουργώντας έναν υδρόφοβο φραγμό. Έχει μία μοναδική, αντιοξειδωτική σύνθεση με βιταμίνη C και ενισχυμένο συνδυασμό UV φίλτρων, γεγονός που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από την UVA, UVB ακτινοβολία και αντιγηραντική δράση. Ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από την οξειδωτική φθορά, ενώ βελτιώνει την υφή του χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Είναι ιδανικό για χρήση από αθλητές ή κατά τη διάρκεια αθλημάτων στην παραλία, αλλά και για χρήση οn the go, καθώς η συσκευασία προσφέρει εύκολη και ομοιόμορφη εφαρμογή , ψεκάζοντας ακόμα και υπό γωνία.

Κυκλοφορεί με SPF 30 και SPF 50 για να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σου ανάγκες.

Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης.

Φωτογραφίες: Ξένια Τσιλοχρήστου

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below