Η μόδα επηρεάζεται τόσο από την τέχνη κάθε σεζόν που αυτές οι δύο σφαίρες μοιάζουν σχεδόν αδιαίρετες. Και ανάμεσα σε όλα τα μεγάλα καλλιτεχνικά κινήματα, κανένα δεν έχει μεγαλύτερη επιρροή στις πασαρέλες, από την Pop Art με την εμμονή της με τη φήμη, τα καταναλωτικά προϊόντα και τα κορίτσια των κόμικ.
Οι Αμερικανοί Warhol και Lichtenstein ήταν και εξακολουθούν να είναι οι φιγούρες ενός κινήματος που από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Στην Ιαπωνία ειδικά, ανέπτυξε μια βαθιά εμμονή με τα μάνγκα και τους κώδικες τους, ανατρέποντας ή επαναχρησιμοποιώντας κυριολεκτικά. Όσο για το σύμπαν των αμερικανικών κόμικς, με το kitsch και την ελαφρώς τραχιά αισθητική έχει επηρεάσει σταθερά τη μόδα όσο επηρεάστηκε κι εκείνο από αυτήν.
Η pop-art και τα graphic μυθιστορήματα, οι δύο αυτοί σχεδόν σιαμαίοι τρόποι έκφρασης, συναντώνται στην κοινή γοητεία τους από τα πρόσωπα των γυναικών. Το πρόσωπο της Marilyn Monroe, που προφανώς επανεξετάστηκε από τον Warhol το 1962,  αυτή τη σεζόν πολλαπλασιάστηκε  σε ένα μωσαϊκό μοτίβο μέχρι να γίνει σχεδόν αφηρημένο για να καλύψει μια μάλλινη ζακέτα Missoni ή ένα αισθησιακό bodycon ρούχο Versace.
Τα πρόσωπα εξαπλώθηκαν επίσης είτε ως XXL manga μοτίβα στην Comme des Garçons είτε ως μια πιο κυριολεκτική ερμηνεία του κλασικού αμερικανικού layout των κόμικς στην Prada. Μια αντίθετη ερμηνεία εστιάζεται στις καθαρές γραμμές στην Marni ή σε μια πιο γκράφιτι διάθεση στον Jeremy Scott.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below