Οι συνταγές του Game of Thrones: η νέα τρέλα στην κουζίνα

Οι συνταγές του Game of Thrones: η νέα τρέλα στην κουζίνα

Δοκιμάστε τις γεύσεις των Lannister, των Stark, των Targaryen, των δράκων και των ανταρόλυκων.
05 Ιουλίου 2012 Μιχελάκου Ιωάννα
A feast of Ice and Fire
1
2
3
4
Αναρωτιόσαστε ποτέ π;vς θα ήταν να παραβρίσκεστε σε μια φιέστα στο Winterfell; Θα θέλατε να δοκιμάσετε το κέικ της Sansa Stark ή να μοιραστείτε μια κρεατόπιτα με τη Νυχτερινή Φρουρά;

Ναι μεν τα bestselling βιβλία του George R. R. Martin' s Α Song of Ice and Fire και το σήριαλ του ΗΒΟ Game of Thrones, αλλά και το cd με τη μουσική της σειράς (κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από την ΕΜΙ) δίνουν ζωή στο φανταστικό Westeros, μέχρι τώρα όμως κάτι έλειπε: Η γεύση.

Οι σούπερφαν της σειράς και ερασιτέχνες σεφ Chelsea Monroe- Cassel και Sariann Lehrer με τις ευλογίες του ίδιου του George R. R. Martin - κατέγραψαν τις συνταγές από τις κουζίνες των Εφτά Βασιλείων στο νέο βιβλίο A Feast of Ice and Fire. Λιχουδιές από το King' s Landing, η ζεστασιά της κουζίνας του παγωμένου Βορρά, τα εξωτικά και μυστηριώδη πιάτα ανατολικά από το Westeros, τώρα και στη δικιά μας κουζίνα.

Απλές και επεξηγηματικές, ή πιο πολύπλοκες (π. χ. καμήλα, πιτσούνια ή αυγά δράκου), οι 100 συνταγές του βιβλίου χωρίζονται ανά περιοχή, ενώ υπάρχει και ένας οδηγός για το στιλ του δείπνου σε κάθε βασίλειο.

Ήδη αρκετά site και blog φτιάχνουν τις δικές τους συνταγές, όπως Πίτα με Αίμα των Dothraki, http://www.innatthecrossroads.com, το κοτόπουλο με μέλι του John Snow http://www.epicurious.com/articlesguides/entertaining/partiesevents/tv-dinners-game-of-thrones, ή το Lemon Cake της Arya. http://www.flavorwire.com/275253/5-delicious-recipes-inspired-by-game-of-thrones

Tώρα που Έρχεται Χειμώνας, ετοιμαστείτε για πολλές θερμίδες.