Modernist Cuisine

Modernist Cuisine

Ο απόλυτος οδηγός της σύγχρονης κουζίνας, το βιβλίο όλων των βιβλίων, επανακυκλοφορεί.
16 Δεκεμβρίου 2011
Modernist Cuisine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Ακριβώς όπως οι Γάλλοι Ιμπρεσιονιστές αγνόησαν αιώνες παράδοσης στη ζωγραφική, με τον ίδιο τρόπο η Μοντέρνα Κουζίνα κατήργησε κάθε όριο στη γαστριμαργική τέχνη. Δανειζόμενοι τεχνικές από τη χημεία, πρωτοπόροι σεφ εστιατορίων όπως τα El Bulli, Fat Duck και Alinea ενσωμάτωσαν την νέα τεχνολογία στην τέχνη της μαγειρικής.
Στο βιβλίο Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking, που ήδη χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο όλων των βιβλίων, οι αναγνωρισμένοι σεφ Nathan Myhrvold, Chris Young, και Maxime Bilet δημιούργησαν ένα πεντάτομο βιβλίο 2.400 σελίδων που αποκαλύπτει τεχνικές εμπνευσμένες από την επιστήμη στην προετοιμασία του φαγητού. Οι συγγραφείς και οι 50 συνεργάτες τους (διάσημοι σεφ, φωτογράφοι και επιστήμονες) μέσα από 1.522 συνταγές λύνουν ερωτήματα όπως Πώς φτιάχνεις μια ελαφριά ομελέτα που ταυτόχρονα είναι κρεμώδης ή Πώς οι τηγανητές πατάτες γίνονται τραγανές χωρίς να ρουφήξουν το λάδι.
Το project για το τύπωμα των πρώτων 6.000 αντιτύπων, τα οποία εξαντλήθηκαν αμέσως μετά την κυκλοφορία τους τον Μάρτιο, κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Μόλις πρόσφατα τυπώθηκαν 25.000 ακόμα αντίτυπα, το βιβλίο μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες, ενώ πλέον πωλούνται δύο διαφορετικά σετ των φωτογραφιών του βιβλίου, σε υψηλή ανάλυση.