Φαγητά που εισπνέονται και δεν παχαίνουν

Φαγητά που εισπνέονται και δεν παχαίνουν

Μια νέα προσέγγιση στο να τρώς χωρίς να παίρνεις κιλά.
16 Οκτωβρίου 2012 Nina de Lange
Le Whif
1
2
3

Γευτείτε όση ποσότητα θέλετε από την αγαπημένη σας σοκολάτα, χωρίς να πάρετε κανένα κιλό. Ακούγεται εξωπραγματικό, κι όμως μπορεί να γίνει. Το «Le Whif» είναι μια νέα προσέγγιση στο να τρως «αναπνέοντας». Η μηχανή, που μοιάζει στο σχήμα με ένα κραγιόν, περιέχει χιλιάδες σωματίδια σοκολάτας που όταν τα εισπνέετε είναι σαν να έχετε μόλις φάει χωρίς όμως να έχετε μασήσει και το καλύτερο χωρίς να κερδίζετε θερμίδες. Η μηχανή αυτή εφευρέθηκε από τον David Edwards, καθηγητή του Harvard.

Όμως δεν περιορίζεται μόνο στη σοκολάτα. Για να πάει τη μηχανή «Le Whif» ένα βήμα παρακάτω ο David Edwards συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή μαγειρικής Marc Bretillot. Μαζί δημιούργησαν το «Le Whaf» μια κανάτα που σας επιτρέπει να «εισπνεύσετε» τις πιο γνωστές γαστρονομικές γεύσεις χωρίς κανένα ίχνος ενοχής. Ο τρόπος που λειτουργεί απλός: γέρνετε την κανάτα προς το ποτήρι, σαν να βάζατε  νερό, και μαγικά η «ομίχλη» που δημιουργείτε στην κανάτα μεταφέρεται στο γυάλινο ποτήρι ώστε να εισπνεύσετε με το ειδικό καλαμάκι που όλα διαθέτουν.
Ήδη πολλοί σεφ έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με αυτό το επαναστατικό αντικείμενο γλυπτικής. Ανέπτυξαν γεύσεις σούσι, πάπιας με πορτοκάλι και λεμονόπιτας. Επίσης ο σεφ  Thierry Marx δημιούργησε κοκτέιλ όπως το Β52, Tomato Air και Μartini.

Δείτε πώς λειτουργεί το «Le Whaf» στην παρουσίασή του στο Le Laboratoire του Παρισιού: