Μόδα που τρώγεται

Μόδα που τρώγεται

Ένας σεφ και μία καλλιτέχνης ταράζουν το γαστριμαργικό μας lifestyle προσφέροντας μια φρέσκια προσέγγιση στο πώς θα μοιάζει το περιεχόμενο του πιάτου μας ή της ντουλάπας μας στο μέλλον.
11 Ιανουαρίου 2012 Ιωάννα Μιχελάκου
Νυφικό με ύφασμα φτιαγμένο από ραβέντι και λουλούδια από γάλα
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Το De Culinaire Werkplaats στο Άμστερνταμ δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Είναι ένα καλλιτεχνικό στούντιο αφιερωμένο στο σύγχρονο φαγητό, αποτέλεσμα της συνεργασίας της καλλιτέχνιδας Marjolein Wintjes με τον σεφ Eric Meursing. Σκοπός τους, να ταράξουν το γαστριμαργικό μας lifestyle προσφέροντας μια φρέσκια προσέγγιση στο πώς θα μοιάζει το περιεχόμενο του πιάτου μας ή της ντουλάπας μας στο μέλλον.

Στο εκκεντρικό αυτό εστιατόριο δημιουργούνται πιάτα, delicatessen, αλλά και νέες τροφές και νέοι τρόποι να τις καταναλώνουμε. Για παράδειγμα σε ένα αφιέρωμά τους στο Μαύρο, ανακάλυψαν και μαγείρεψαν 75 διαφορετικά φυσικά μαύρα υλικά. Ενώ στην εβδομάδα μόδας του Άμστερνταμ παρουσίασαν δημιουργίες από υφάσματα και κοσμήματα κατασκευασμένα από φρούτα και λαχανικά.
Το ταλέντο τους έχει ήδη αναγνωριστεί παγκοσμίως και στα 3 χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου, έχουν ήδη προσκληθεί να συμμετάσχουν σε εκθέσεις, να φτιάξουν installations ή να φροντίσουν το περιπετειώδες φαγητό σε διάφορα events. Ήδη βραβεύτηκαν ως το καλύτερο χορτοφαγικό εστιατόριο για το 2011 και προτάθηκαν για το βραβείο του αυθεντικότερου ολλανδέζικου εστιατορίου για το 2012. Ίσως γιατί οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους στην κουζίνα.