Ξεκίνησε το Sani Gourmet με 14 κορυφαίους σεφ σε 100 mile practice

Ξεκίνησε το Sani Gourmet με 14 κορυφαίους σεφ σε 100 mile practice

Το ΜC παρακολουθεί το 7ο Sani Gourmet με θέμα την Νέα Ελληνική Γαστρονομία και αποκαλύπτει τα μυστικά των μεγάλων σεφ.
14 Μαΐου 2012 Μιχελάκου Ιωάννα
Το 7o Sani Gourmet στο Sani Resort επικεντρώνεται ξανά στη Νέα Ελληνική Γαστρονομία, με μια καινούργια πρόκληση αυτή τη φορά: Ακολουθώντας την πρακτική των 100 μιλίων (100 mile practice) οι 14 διακεκριμένοι σεφ που συμμετάσχουν στην εβδομάδα γαστρονομίας του Sani, αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα των πρώτων υλών της περιοχής στα 5 εξαιρετικά εστιατόρια του Resort.
Ήδη από την Παρασκευή που ξεκίνησε το Sani Gourmet oι Λευτέρης Λαζάρου, Herve Pronzato, Σωτήρης Ευαγγέλου, Χρύσανθος Καραμολέγκος και Νίκος Μιχαήλ ερμήνευσαν με ανατρεπτική διάθεση την νέα ελληνική κουζίνα, δημιουργώντας πιάτα βασισμένα στα τοπικά και εποχικά προϊόντα.
Ο πολυβραβευμένος Γαλλο - Ιταλός σεφ Ηerve Pronzato, με τέσσερα αστέρια Michelin στο ενεργητικό του, επιχειρεί μια μοριακή προσέγγιση στη μεσογειακή κουζίνα και δημιούργησε ένα μενού στο εστιατόριο Sea You Up με το οποίο προσεγγίζει με καινοτόμο μάτι την εικόνα και γεύση βασικών υλικών, όπως η ντομάτα και ο βασιλικός. Το πιάτο "Καραβίδα με νερό ντομάτας και κρέμα βασιλικού" ξεχώρισε και ο σεφ μας αποκάλυψε τα υλικά από τα οποία το συνέθεσε :

Καραβίδα τυλιγμένη και τηγανισμένη σε κανταΐφι, εμποτισμένη με κονφί από ντοματάκι cherry μερικώς αφυδατωμένο
Κρέμα βασιλικού με τυρί Σαν Μιχαλη, καρύδια, λευκό ξύδι και κονφί σκόρδου
Σφαιροποιημένος ζωμός ντομάτας
Κρέμα κόκκινης πιπεριάς
Φύτρες βασιλικού
Φύτρο shiso
Φύτρες chili
Φύτρες afilla
Γλυκό ελαιόλαδο
Στο blog του Sani Gourmet, κορυφαίοι γευσιγνώστες έχουν ήδη ξεκινήσει να καταθέτουν τις εντυπώσεις του:www.sanigourmet.gr/blog