Κοτόπουλο πέρι-πέρι με ψητές πατάτες και λαχανικά

Κοτόπουλο πέρι-πέρι με ψητές πατάτες και λαχανικά

Οι συνταγές του Marie Claire.
22 Δεκεμβρίου 2014
Για 4 μερίδες. Χρόνος: 1 ώρα και 20 λεπτά   

• 1 κοτόπουλο κομμένο στα δύο  
• 8 μέτριες πατάτες
• 4 baby λάχανα ή λαχανάκια Βρυξελλών στον ατμό  

Για τη σος πέρι-πέρι
• 2 φλιτζ. κόκκινες πιπεριές
• 12 σκελίδες σκόρδο
• 100 ml ουίσκι
• χυμό και ξύσμα από  4 λεμόνια
• 1 λίτρο ηλιέλαιο   

Για τη σος πέρι-πέρι χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές (όχι πολύ καυτερές)  με το σκόρδο. Προσθέτουμε το ουίσκι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα ακόμα. Με το μπλέντερ να δουλεύει, προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στη σος πέρι-πέρι για τουλάχιστον δύο ώρες. Ζεσταίνουμε μια ψηστιέρα, τυλίγουμε καλά τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε στην ψηστιέρα και το κοτόπουλο, αλείφοντάς το συνέχεια με τη μαρινάδα. Ψήνουμε τα λάχανα στον ατμό για 15 με 20 λεπτά.  Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με τις πατάτες και τα λάχανα.