Ουρά βοδινού σε κόκκινο κρασί με μανιτάρια

Ουρά βοδινού σε κόκκινο κρασί με μανιτάρια

Οι συνταγές του Marie Claire.
22 Δεκεμβρίου 2014
Για 4 άτομα.
Χρόνος: 7 ώρες και 1 βράδυ για το μαρινάρισμα   

• 1,5 κιλό ουρά βοδινού
• 750 ml (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί
• 500 ml (2 φλιτζ.) φρεσκοστειμμένο χυμό πορτοκαλιού
• 500 ml (2 φλιτζ.) ζωμό βοδινού
 • 4 δαφνόφυλλα
• 300 γρ. baby πατάτες ξεφλουδισμένες
• 300 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου ξεφλουδισμένα • 300 γρ. baby καρότα
• ξύσμα από 4 πορτοκάλια
• 4 μανταρίνια καθαρισμένα
• 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό   

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε την ουρά σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το ζωμό και τα δαφνόφυλλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. Τραβάμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τη βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Δύο περίπου ώρες πριν από το γεύμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και βράζουμε για 40 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το ξύσμα πορτοκαλιού και βράζουμε ακόμα 20 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα μανταρίνια και το μαϊντανό. Συνοδεύουμε με ρύζι.