Συνταγή: Η Γαλλική Ομελέτα του Γιάννη Λουκάκου

Συνταγή: Η Γαλλική Ομελέτα του Γιάννη Λουκάκου

Αναλυτικές οδηγίες για όσες μπαίνουν στην κουζίνα πρώτη φορά.
15 Ιανουαρίου 2015

Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος του πρόσφατα ανακαινισμένου Ψωμί & Αλάτι, με το συγκλονιστικό νέο μενού (σε προσιτές πάντα τιμές), μας έστειλε τη συνταγή του για Γαλλική ομελέτα με μανιτάρια σοτέ και τυρί κρέμα. Επειδή είναι άδικο να κρατάμε τις συνταγές του μόνο για εμάς, τη μοιραζόμαστε μαζί σας.


ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

30 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα
6 αυγά
30 γρ. βούτυρο
60 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
αλάτι
λίγο βούτυρο, για το τέλος


Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε τα μανιτάρια και αποσύρουμε σ' ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Σ' ένα μπολ, χτυπάμε καλά με το σύρμα τα 6 αβγά και τ' αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το μισό βούτυρο, γέρνοντας ελαφρά το τηγάνι, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα σιλικόνης. Κουνάμε το σκεύος και την κουτάλα ταυτόχρονα, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η ομελέτα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν, χωρίς να ανακατεύουμε.

Γέρνουμε το σκεύος προς τα εμπρός, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση αυγού στο τηγάνι, από τη μεριά που είναι κοντά στο σώμα μας. Περνάμε ένα πιρούνι περιμετρικά κάτω από το χείλος της ομελέτας, για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κολλήσει.

Γλιστράμε την ομελέτα προς το μπροστινό μέρος του τηγανιού, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κατσικίσιο τυρί επάνω στα αβγά και με μία κουτάλα διπλώνουμε προς το κέντρο της.

Από το τηγάνι, τη γυρνάμε ανάποδα σε πιάτο και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.