Tom Cruise-Katie Holmes: η Σαϊεντολογία φταίει για το διαζύγιο

Tom Cruise-Katie Holmes: η Σαϊεντολογία φταίει για το διαζύγιο

Η σταρ παλεύει να σώσει την κόρη της από εγκλεισμό σε ειδικό θρησκευτκό σχολείο
02 Ιουλίου 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Φαινόταν ως ένας πετυχημένος γάμος. Οι δημόσιες διαχύσεις του ζευγαριού ήταν συχνές και η κόρη τους, η όμορφη και πάντα ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας Σούρι, το πιο πολυφωτογραφημένο παιδί στο Χόλιγουντ. Επίσης, η Katie Holmes ενσάρκωνε το εφηβικό όνειρο όλων των κοριτσιών να παντρευτούν το ίνδαλμά τους. Στο πολύκροτο διαζύγιο του Tom Cruise με τη Nicole Kidman το 2001, εκείνη ήταν ακόμη πρωταγωνίστρια νεανικών σειρών. Όμως φαίνεται πως όλα μπορούν να πάνε στραβά, ακόμη και όταν παντρεύεσαι τον σταρ που είχες σε αφίσα στο δωμάτιό σου. Ειδικά όταν εκείνος είναι ενεργό μέλος ιδιότυπης ρθηκευτικής οργάνωσης.
Μετά από έξι χρόνια κοινής πορείας, η 33χρονη Katie αποφάσισε να δώσει τέλος στο γάμο της καταθέτοντας αίτηση διαζυγίου και αιφνιδιάζοντας τον Tom ο οποίος έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στην Ισλανδία. Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του εκπροσώπου της: « είναι ένα προσωπικό ζήτημα για την Katie και την οικογένειά της. Παρακαλούμε να το σεβαστείτε. Προτεραιότητά της είναι η κόρη της, όπως ήταν πάντοτε». Για όσους ζούσαν κοντά τους, το διαζύγιο ήταν θέμα χρόνου. Οι συχνοί καυγάδες, η απόσταση ανάμεσά τους και η απογοήτευση της Katie που τον τελευταίο καιρό ένιωθε απομονωμένη, ήταν αρκετά για να φέρουν τον γάμο τους σε τέλμα. Τα υπόλοιπα θα παιχτούν στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου η Katie θα διεκδικήσει την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Suri και μια καθόλου ευκαταφρόνητη διατροφή από την αξίας 275 εκατομμυρίων ευρώ περιουσία του πρώην συζύγου της.

Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα του ξένου τύπου η Σαϊεντολογία είναι η σημαντικότερη αιτία αυτού του χωρισμού που προβλέπεται από τους πιο επεισοδιακούς του Χόλιγουντ.

Λέγεται πως η Κέιτι Χόλμς πήρε την μεγάλη απόφαση όταν ο Τομ Κρουζ σχεδόν της ανακοίνωσε ότι η 6χρονη κόρη τους Σουρί θα παρακολουθήσει το «σκληροπυρηνικό» σχολείο Σαϊεντολογίας «Sea Organization», έγκλειστη και μακριά από τους γονείς της, γεγονός για το οποίο η 33χρονη ηθοποιός ήταν πολύ αρνητική

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και πρώην μέλη της Σαϊεντολογίας -μεταξύ των οποίων ο βραβευμένος με Όσκαρ Πολ Χάγκις- έχουν κατηγορήσει το εν λόγω σχολείο για τους ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες λειτουργίας του που αγγίζουν τα όρια στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Η ιστορία πίσω από την αίτηση του διαζυγίου μοιάζει με τα εφιαλτικά σενάρια τρομοκρατημένων γυναικών που βλέπουμε σε ταινίες: η Κέιτι Χολμς -η οποία φαίνεται πως προετοίμαζε αρκετές εβδομάδες αυτή την κίνηση- είχε νοικιάσει κρυφά ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη -εκεί όπου οι νόμοι ευνοούν τις μητέρες- προκειμένου να εμποδίσει την φοίτηση της μικρής Σουρί στο «Sea Organization» που βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

Στο μεταξύ έχει ήδη προσλάβει γνωστούς δικηγόρους προκειμένου να καταφέρει να πάρει την πλήρη κηδεμονία της κόρης της καθώς και μια πολύ καλή διατροφή ενώ ετοιμάζεται να διεκδικήσει πολύ περισσότερα από τα $3 εκατομμύρια για κάθε χρόνο που ήταν μαζί με τον σύζυγό της και την έπαυλή τους στην Καλιφόρνια αξίας $35 εκατομμυρίων, όπως προβλέπει το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

Ξέρει βέβαια ότι ο αγώνα θα είναι δύσκολος ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν φιλικά της πρόσωπα στο σκανδαλοθηρικό ΤΜΖ, έχει ήδη αρχίσει να φοβάται ότι μέλη της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας την παρακολουθούν.

«Ένα λευκό και ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια που δεν είναι σίγουρα παπαράτσι, καθώς δεν έχουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές την ακολουθούν σχεδόν σε κάθε της βήμα» αναφέρουν πρόσωπα φιλικά προσκείμενα στην Κέιτι Χολμς στην εν λόγω ιστοσελίδα. Παρ' όλα αυτά οι υπεύθυνοι της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας έχουν διαψεύσει την εν λόγω φημολογία.