Το καστ του Σκοτεινού Ιππότη συγκλονισμένο από το μακελειό της πρεμιέρας

Το καστ του Σκοτεινού Ιππότη συγκλονισμένο από το μακελειό της πρεμιέρας

Η διεθνής κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από το μακελειό στην πρεμιέρα του Dark Knight Rises.
23 Ιουλίου 2012
Τα πρώτα τριάντα λεπτά της ταινίας Dark Knight Rises είχαν ήδη προβληθεί και στην οθόνη έπαιζε μια σκηνή δράσης με ανταλλαγή πυροβολισμών. Η πόρτα άνοιξε και μέσα μπήκε ένας άνδρας φορώντας μάσκα. Κάποιοι θεατές πίστεψαν ότι επρόκειτο για κάποιο happening της προώθησης της ταινίας. Τότε ακούστηκε ο ήχος του σπρέι που έριξε στην αίθουσα και οι πυροβολισμοί που άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως στο κοινό.
Οι σφαίρες ήταν τόσο δυνατές που πέρασαν ακόμη και στην διπλανή αίθουσα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν μια ανερχόμενη αμερικανίδα παρουσιάστρια που έστειλε κάποια απεγνωσμένα tweet πριν πέσει από τα πυρά του δολοφόνου. Δραματικά ήταν και τα tweet που έστελνε μια από τις θεατές προσπαθώντας να εντοπίσει έναν φίλο της. «Είμαι έξω αλλά ο φίλος μου είναι ακόμη μέσα. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει. Ας προσευχηθούμε για τον Alex»
Για το μακελειό στο Ντένβερ του Κολοράντο το οποίο κατέληξε με 12 νεκρούς και πολλούς τραυματίες έκαναν δηλώσεις από τον πρόεδρο Obama που βρισκόταν για την προεκλογική του περιοδεία στην Φλόριντα μέχρι και τον σκηνοθέτη της ταινίας Christopher Nolan. Ο τελευταίος δήλωσε μεταξύ άλλων. «Ο κινηματογράφος είναι το σπίτι μου και η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να παραβιάσει αυτό το αθώο και ελπιδοφόρο μέρος με συγκλονίζει». Την φρίκη τους εξέφρασαν τόσο η Anne Hathaway όσο και ο Christian Bale. «Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη φρίκη που νιώθω. Δεν μπορώ να αντιληφθώ σε βάθος τον πόνο και τη θλίψη των θυμάτων και των αγαπημένων τους αλλά η καρδιά μου είναι μαζί τους» δήλωσε ο δεύτερος.