Ο Morrissey φωτογραφίζεται με μια γάτα στο κεφάλι

Ο Morrissey φωτογραφίζεται με μια γάτα στο κεφάλι

Για τη νέα αφίσσα της PETA.
24 Ιουλίου 2012 Μιχελάκου Ιωάννα
1
2
3
4
5
6
7
8
9
O rock star και πρώην frontman των Smiths, Morrissey, φωτογραφήθηκε με μία γάτα στο κεφάλι του για τη νέα καμπάνια της PETA, υπέρ της στείρωσης των κατοικίδιων για την αποτροπή της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων. Ο Morrissey, χορτοφάγος και φιλόζωος ο ίδιος, έχει εδώ και χρόνια γίνει η φωνή των δικαιωμάτων των ζώων και δεν είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίζεται με γάτες (υπάρχουν ολόκληρα site αφιερωμένα στη σχέση του με τις γάτες) ούτε η πρώτη φορά που φωτογραφίζεται με γάτα στο κεφάλι.

Ο Μorrissey, που πέρασε πρόσφατα και από την Αθήνα και αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για περιοδεία στις ΗΠΑ, δήλωσε σχετικά με την καμπάνια:

"Παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά έξυπνα, τα ζώα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μάθουν πώς να φοράνε προφυλακτικό. Γι΄ αυτό και σε χιλιάδες από αυτά γίνεται ευθανασία, ενώ χιλιάδες άλλα περιμένουν απελπισμένα κάποια υιοθεσία. Το να τα αφήνουμε να γεννάνε είναι σαν να πυροβολούμε στο κεφάλι τα ζώα στα καταφύγια, καθώς μειώνουμε τις πιθανότητές τους να βρουν σπίτι. Παρακαλώ πολύ κάντε το σωστό, και στειρώστε τα ζώα σας."

Δείτε εδώ τους Smiths, στο κομμάτι Meat is Murder, το 1985: